Nevix: mlada EDM nada iz Lukavca

Popričali smo s najmlađim bosanskim producentom Nevenom Perićem iz Lukavca. Vjerovali ili ne, ima samo 13 godina, a za sobom već ima dvije objavljene pjesme!

Pozdrav Nevix, za početak bismo te pitali: otkud interes za elektronskom glazbom i imaš li neke uzore?
Pozdrav, oduvijek sam volio slušati elektronsku muziku (i muziku kao takvu), ali sam se tek od nedavno počeo baviti produciranjem. Imao sam tu sreću da su me roditelji od najranijih dana vodili na razne koncerte, pa sam poprilično ”naslušan” za svoje godine. Imam mnoge uzore, ali jedan od najvećih je Martin Garrix.

Obzirom da si jako mlad, uputi nas u tajnu što te pokreće da budeš dobar učenik, svirač bubnjeva i producent, treniraš i nogomet, a sve stigneš izvesti? Koliko podrške imaš od roditelja i okoline?
Prvo bih spomenuo da imam neizmjernu podršku od roditelja, u svemu što me zanima i što radim. Tu podršku također imam i od ostatka rodbine i najboljih prijatelja na svijetu. Odličan sam učenik, jer mi je obrazovanje vrlo bitno. Bubanj sviram praktično od rođenja, što mi je vrlo korisno došlo u sadašnjem produciranju muzike. Nogomet treniram iz razloga što želim da ostanem fit i u formi.


Kako bi reagirao da te pozovu puštati glazbu u nekom noćnom klubu do ranih jutarnjih sati? Je li bi imao problema s roditeljima oko toga?
Uzbuđen sam čim pomislim na to, jedva čekam početi puštati muziku po klubovima i festivalima. S roditeljima ne bih imao apsolutno nikakvih problema u vezi toga, kao što već rekoh, imam njihovu neizmjernu podršku, ali bi, naravno, i oni morali biti tu prisutni.

Možeš li nam reći nešto više o pjesmama koje si izdao? Tko je radio video?
Pjesme su počele kao jednostavne ideje (kojih imam puno), na kojima sam dosta radio, isprobao mnoge kombinacije i dobio nešto što bih ja nazvao kvalitetnim proizvodom. Animacije za videa sam napravio sam, a prvi video spot za Hyper Jump će tek biti završen u bližoj budućnosti. Foto i dizajn omota za oba singla je napravio umjetnik i dizajner Saša Sallex Perić, inače moj tata.

Koji su ti planovi za budućnost – ima li netko s kim bi htio surađivati?
U budućnosti planiram završiti svoj prvi album, a otvoren sam za suradnju s bilo kim, tko bi mi bio blizak u kreativnom i ljudskom smislu.

Nevix
FACEBOOK | SOUNDCLOUD


Lana Flander