Rijeka se budi – Stereo ima novo ime, Hartera ide dalje

Rijeka, poznata po dobrim tulumima i pozitivnoj vibri, domaćica Hartere i Stereo dvorane, zadnjih je godina malo usporila ritam, ali opet ponosno korača!

Hartera, smještena u staroj tvornici papira istog imena, je bila jedan od festivalskih svjetionika elektroničke glazbe te  je bila organizirana domaćim snagama za domaću ekipu. Njenim halama prodefilirale su mnoge poznate face, no ipak, s vremenom sjaj se malo ugasio i Hartera nastavlja svoj put  više okrenuta drugačijoj, ali ne manje dobroj glazbi.

No, nije da uopće nema elektronike. Naravno da ima, ali u škrtijem izdanju barem što se tiče velikih svjetskih imena, čime se nekoć Hartera mogla pohvaliti. Među, uglavnom bandovske izvođače, kojima se sad nećemo baviti, stage Hartere će drugi dan, uz Kuzma&Shaka Zulu i KBC rap ekipu,  19.9. prodrmati i DJ snage.

Headlineri su Groove Armada u DJ set izdanju, Tom Findlay i Andy Cato tvorci hitova “Superstylin”,   “I see you baby” i “History”, i od njih možemo očekivati pravi mash up stilova. Bit će tu housea, techna, electra i svega između, a njihov energični nastup rasplesat će i najukočenije.

Od lokalnog društva tu su – house/techno dama Miss Soulfly aka Marina Karamarko koju smo nedavno predstavili, eklektični Boo Dale (bacite oko na intervju), a opasni back2back će zavrtiti Tino Dobrić i Marin Biočić. Sve u svemu, nimalo loše, s nadom da će sljedeće izdanje biti još i korak više prema zlatnim vremenima Hartere.

Karte za Harteru po early bird cijeni od 99kn za oba dana, 18 i 19.9. možete kupiti još samo do 31.8., dok će od tad ulaznica za prvi dan bit 40kn, a za drugi 60kn. Više informacija na službenim stranicama Hartere.

Druga dobra vijest je ponovno otvaranje kultnog Sterea, ali s novom ekipom. Zakupnici su iz zagrebačke Tvornice Kulture te se ime mijenja u Pogon Kulture. Nemamo ništa protiv toga, jer zagrebačka Tvornica organizira odlične stvari, od elektronike do rock’n’rolla.

Otvaranje je najavljeno za 2 i 3. listopada, s dvostrukim koncertom svačijeg miljenika – Urban i 4. Što će uslijediti poslije, još se ne zna, ali sudeći po zakupcima možemo očekivati dobar koktel žanrova.

U svakom slučaju stvari se pokreću, a u kojem će smjeru otići, vrijeme će pokazati. Mi želimo mirno more i pune mreže!

Hartera Festival 2015
FACEBOOK EVENT

Hartera Festival 2015

Lana Flander