Izvucite acid iz ralja birokracije

Nakon 17 godina produkcije, atraktivni dokumentarac o acid house sceni je pred izlaskom – pomognite autorima da to i ostvare!

Krajem 80-tih godina, dogodio se preokret: klasični je format pop glazbe po prvi put masovno odbačen u korist beskrajnih pumpajućih linija acid glazbe. Ilegalni su se partiji organizirali po zabačenim šumama i napuštenim skladištima Velike Britanije, piratske radio stanice su emitirale uzbudljivi novi zvuk, a MDMA je rušio barijere muđu subkulturnim plemenima mladih, iskorjenjujući i rasizam. Nakon prvog vala, došlo je do zasićenja i razdvajanja scene, što je sasvim druga priča. U detaljno produciranom dokumentarcu “They Call It Acid“, prikazani su arhivski materijali samih početaka, ali i vrhunaca scene!

Opsežan se materijal sastavlja još od 1998. godine, a kako bi se mogao početi prikazivati, autori su dužni platiti birokratske naknade, za što traže pomoć ljubitelja kulture o kojoj film svjedoči. Pokrenuli su kampanju na IndieGoGo platformi, a za donaciju zauzvrat nude DVD i BlueRay medije sa filmom, atraktivne postere i slično. Posebno zanimljivo djeluju majice u dva dizajna, koje je dizajnirao Dave Little (odgovoran za omote Balearic Beats kompilacija), a dobivaju se uz donaciju od 30 funti.

MAJICE

Među snimkama s uzbudljivih događanja, nalaze se i intervjui s ekipom kao što su A Guy Called Gerald, Robert Owens, Derrick May i brojni drugi pioniri, koji su ovom fenomenu svjedočili za DJ pultom! Bez obzira koji vam je omiljeni žanr, ovdje ćete sigurno imati priliku čuti njegove korijene.

They Call It Acid
INDIEGOGO KAMPANJA | FACEBOOK | WEB