Klonite se “Pink Superman” ekstazija!

Bez obzira na to što mislite o uzimanju droga, širenje informacija pridonosi smanjenju rizika.

Javna je tajna da su zadnjih godina tablete ecstasyja i MDMA općenito jači i čišći nego prije, ali ovdje se radi o drugoj supstanci. Naime, pred Amsterdam Dance Event je nizozemski institut Timbos otkrio kako su se na tržištu pojavile ružičaste tablete sa “Superman” znakom sa obje strane, ali je njihov aktivni sastojak PMMA (Paramethoxymethamphetamine), za koji u institutu tvrde da najprije uzrokuje osjećaj nalik blagom djelovanju MDMA, a zatim satima kasnije dolazi do poremećaja rada srca, bubrega i jetre, te naglog rasta temperature, što može dovesti do smrtonosnih posljedica.

ADE ekipa je organizirala kampanju kojom strogo upozoravaju posjetitelje da ne uzimaju ove tablete, a znajući koliko brzo se pošiljka može proširiti i u naše krajeve, mi se pridružujemo upozorenju. Ljudi su za zabavu oduvijek uzimali psihoaktivna sredstva (to čine čak i mnogi među licemjerima koji ih žele održati ilegalnima), a tako će biti i dalje. Ako uzimate nešto, budite pametni i ne uzimajte više od pola tablete, a ako ne uzimate ništa – još bolje.

Osim ovog upozorenja, ADE je izdao i svojih 10 rave zapovjedi, koje možete korisno upotrijebiti kao savjete, čak i ako niste trenutno u Amsterdamu. Pronađite ih OVDJE.

PMMA-oktober -2016-112-Jellinek -versie -ENG-509x 720