Aurora Halal u Mastersu: Fuck Your Dreams, This Is Heaven!

Multitalentirana umjetnica predstavlja birani underground zvuk Brooklyna u rafiniranom acid/techno formatu.

Istinska renesansna osoba, Aurora Halal bavi se promocijom, DJ-anjem, produkcijom i psihodeličnom video umjetnošću. Njezini interesi leže u točki gdje se spajaju čistokrvni electro, sirovi acid i tvrdi, berghainovski techno, stvarajući izvornu atmosferu podzemlja koje je klupsku kulturu i učinilo mitološkim prostranstvom. Dobrim je dijelom zaslužna za rast njujorške gladi za underground techno zvukom, koji plasira putem svoje čuvene platforme Mutual Dreaming, koja među djelatnosti ubraja i izdavaštvo na etiketi i klupski program.

Kroz taj program su kroz zadnjih par godina prodefilirala imena poput Svenghalisghost, Veronika Vasicka, Traxx i drugi asevi podzemlja. Same su večeri čuvene po sveobuhvatnom iskustvu za osjetila, koje je Aurora prenijela iz svoje strasti za vizualnim stvaralaštvom koje se očitava kroz režiju dokumentaraca (npr. o modular synth pioniru Mortonu Subotnicku), kao i kroz analognu magiju video-spotova za ekipu kao što su Protect-U i Beautiful Swimmers.

Što se tiče audio dimenzije psihodelije, Produkcija joj je obilježena brižljivo dizajniranim mikromehanizmima ritma i fino poliranim acid techno elementima, uz tamnije electro melodije koje pružaju dostojanstvenu emotivnost i sofisticiran erotski šarm u minimalističkim vokalnim semplovima.

U njenim se setovima može čuti eklektičan izbor koji seže od tamnog i tvrdog techno zvuka kakav plasira Paula Temple, preko mekih i senzualnih electro melodija do Goldievih slomljenih ritmova, a sve zapakirano u fini baršun i lansirano u atmosferu ilegalnih patyja u napuštenim skladištima.

U njenoj vještini imate priliku uživati 2.12. kad nastupa za pultom zagrebačkog kluba Masters, u sklopu klupskog programa s visokim ukusom Fuck Your Dreams, This Is Heaven. Uz nju vrte rezidenti Felver i Pepi Jogarde a cijena ulaznice je 50/70kn.

Mutual Dreaming with Aurora Halal
FACEBOOK EVENT