Lehar u sklopu svjetske turneje dolazi u Beograd i Sarajevo

Vješti Venecijanac sustavno osvaja scenu sjajnim deep/tech izdanjima za Diynamic, kao i intimnim, maštovitim DJ setovima.

Kreativni autor Lorenzo Esposito, kojeg danas bolje znamo pod imenom Lehar, u kratko je vrijeme uspio ostvariti prilično značajan utisak na elektroničku plesnu scenu. Ovaj talijanski DJ i producent je u svega par godina izbaciti sjajna, zapažena izdanja, potpisati ugovor za Solomunov Diynamic i filigranski izbrusiti svoj stil vrteći za pultevima diljem svijeta.

Karijeru je započeo 2014. i to remiksom trake “Tristesse” projekta Kolektiv Turmstrasse, koju je njegova tadašnja etiketa Conaisseur Recordings izbacila kao besplatni download. Nakon što je ovaj sjajan komad dubokog zvuka zaintrigirao publiku, uslijedio je prvi EP “Sargas” na istoj etiketi, koji je u stvojem koktelu dramatičnih atmosfera, intimnih bas-linija, te intrigantnih melodija Leharu donio pravi internacionalni proboj na scenu.

Još jedan zanimljiv remiks je prilično utjecao na njegovu poziciju na sceni: radi se o traci “Spirit Lights” koju izvorno potpisuje projekt Of Norway, a Leharovu su verziju u setovima često vrtili Mano Le Tough i Adriatique. Uslijedio je drugi EP “Flora & Zephyr”, koji u skladu s mističnim pristupom zvuku obrađuje drevnu mitološku temu. Jedna od ključnih točaka njegove karijere se dogodila kad je s kolegom sa Sicilije, veteranom znanim pod imenom Musumeci, riješio remiks za Ost & Kjex traku “Easy” na etiketi Diynamic Music.

Naravno, Solomun je prepoznao veliki talent mladog Venecijanca i riješio mu ugovor za etiketu, što je rezultiralo sjajnim singlom “Number One Hero” s atraktivnim spotom koji možete pogledati u nastavku:

Uz navedeni EP, Lehar je na Diynamic izbacio još i EP “Magical Realism”, a našao se i na kompilaciji “10 Years Of Diynamic”. Osim toga, oduševljava publiku diljem svijeta svojim intimnim, emotivnim pristupom plesnom beatu, koji se uz sve hedonističke aspekte doista može nazvati umjetničkim. Srećom, u skopu turneje “All Through The Night” dolazi nam u posjet na dva datuma:

26.1.2017. Lehar nastupa u beogradskom klubu Mladost: FACEBOOK EVENT

27.1.2017. Lehar nastupa u sarajevskom klubu Silver & Smoke: FACEBOOK EVENT

Zasad detalji vezani za cijenu ulaznice i ostatak line-upa nisu poznati, ali vam preporučamo da rezervirate jedan od ta dva datuma i uhvatite ovog mladog umjetnika u naponu snage – uvijek je sjajno doživjeti velike talente dok su u trenucima najvećeg kreativnog proboja!