Movement Detroit sprema nevjerojatnu techno svetkovinu za 2017.

Najnaprednija imena svjetske scene dolaze u grad gdje je sve počelo, a posebna su poslastica brojni live-actovi velikih majstora!

Jedan od ključnih festivala elektroničke muzike je detroitski Movement, koji se održava još od 2006. godine, a kao što je i logično, specijalitet koji nudi je uvijek cutting edge techno! Doduše, njegova povijest seže još i dalje – izvorno se održavao kao Detroit Electronic Music Festival od 2000. do 2002., zatim kao Movement 2003. i 2004., te kao Fuse-In 2005., da bi na kraju njegovo puno ime bilo definirano kao Movement Electronic Music Festival. Kao što znamo, od 2006. se održava podružnica ovog festivala u Torinu, a od 2015. i u Tisnu na jadranskoj obali. Ipak, naša je pažnja trenutno usmjerena na detroitski original!

Kao što je uobičajeno, festival će se održati na praznik Memorial Day (29.5.2017.) u na kultnoj lokaciji Hart plaza u Detroitu, a osim Carla Coxa, potvrđeni su još mnogi zanimljivi headlineri! Za početak, pionirski detroitski techno trojac Derrick May, Kevin Saunderson i Juan Atkins će po prvi put nastupiti na ovoj lokaciji kao The Belleville Three kolektiv! Da nije sve samo na staroj slavi i veteranima, dokazuje činjenica da live actove izvode neki od najzanimljivijih i najinovativnijih techno umjetnika današnjice kao što su Recondite, Larry Heard, Function, Rrose, Orphx, Sleeparchive i Factory Floor. Ljubitelji klasično profinjenog klupskog zvuka uživat će uz imena kao Dixon, Ben Klock, DJ Harvey, Cassy i Kate Simko, dok će posebno obojit zvuk predstaviti industrial techno tandem AX&P, iza čijeg se imena kriju Adam X i Perc.

Posebna poslastica bit će živi nastup projekta E-Dancer iza kojeg stoji Kevin Saunderson, a uživo će se dokazati i Dopplereffekt, te Robert Hood. Kako bi se događaj zaokružio i pružio okuse drugih žanrova, na line-upu će se naći inovativni izvođači kao što su Francesca Lombardo, Leon Vynehall, DJ Spinn i DJ Tayeand iz Teklife, te hip-hop avangardist Danny Brown.

Puni line-up će se saznati početkom iduće godine, a bilo bi sjajno da barem dio ovog sjajnog programa završi i na plaži u Tisnom!

Movement-Detroit-2017-1st-phase-line-up

Movement Electronic Music Festival 2017
FACEBOOK EVENT