Parov Stelar dolazi u zagrebački Dom sportova

Najpopularniji austrijski izvođač i izumitelj electro swing žanra donosi svoj spektakularni show "The Burning Spider".

Premda je Marcus Füreder a.k.a. Parov Stelar karijeru započeo u minimal techno vodama, preokret se dogodio kad mu se za vrijeme miksanja pod rukom našla ploča Billie Holiday, a ostalo je povijest. Njegova vještina umiksavanja jazz i swing elemenata u pop i electro format nazvana je electro swing, a ta kombinacija retro-šlager estetike i plesnih ritmova mu je najprije dnijela veliku slavu u rodnoj Austriji, a zatim i čitavom svijetu! Kako sam kaže:

“Kad sam započeo s glazbenom karijerom, prijatelji su mi rekli, ‘Imaš savršen posao, mora da je kao u Raju. Plaćaju te da piješ pivo, partijaš i upoznaješ divne djevojke.’ I da – bili su u pravu.”

Od početaka karijere prije 12 godina izbacio je čak 12 albumskih izdanja i brdo singlova, a stil mu se vremenom kristalizirao od downtempo / acid jazz početaka na “Rough Cuts” do zvjezdanog electro swinga na prošlogodišnjem “Demon Diaries”. Premda mu je vjerojatno najpoznatija stvar “Matilda” s “The Art Of Sampling” iz 2013., čini se da je upravo na zadnjem albumu dosegao svoj vrhunac autorskog stila, čemu svjedoči i jedan od zaraznih hitova “Demon Dance”:

Ovaj austrijski majstor s bendom dolazi u Zagreb u petak 7.4.2017., a to će mu biti četvrti nastup u gradu, pred publikom koja posebno cijeni njegov stil! Ovaj će put predstavljati nadolazeći album, koji je nedavno najavio sjajnim singlom “Grandpa’s Groove”. Cijena ulaznice iznosi 230kn do 15.1.2017., a mogu se nabaviti OVDJE ili u knjižari Rockmark. nakon toga cijena raste na 280kn, dok će na ulazu iznositi 330kn. U međuvremenu, bacite oko i uho na najnoviji singl: