Music.People.Art i After Affair dovode odlična imena u Sarajevo u 2017.

Do ljeta vas očekuju same poslastice iz laboratorija majstora deep/tech i progressive undergrounda.

After Affair ekipa nas uvijek uspijeva ugodno iznenaditi svojim programom, izborom izvođača i muzičkim ukusom – bilo da se radi o predstavljanju značajnih stranih izvođača ili domaćih talenata. Sad kad smo praktički ostavili godinu za sobom, treba baciti pogled prema budućnosti, provjeriti što nas sve očekuje i rezervirati datume. Iduću sezonu su isplanirali u zajedničkoj viziji s našim znancima iz sjajnog sarajevskog kluba Silver & Smoke i ekipom iz kolektiva Music.People.Art. Pregledajmo što se nudi!

27.1.2017. dolazi Lehar, talijanski majstor koji izuzetno brzo raste na sceni. Njegov je profinjeni i melodični deep stil osvojio i Solomuna, pa je Venecijanac ubrzo postpisao za Diynamic, te izbacio par odličnih izdanja. Trenutno je na turneji “All Through the Night” – preporučamo da ga uhvatite dok se još brusi u punom naponu snage, jer će sigurno dati sve od sebe. Dodatne detalje potražite u ranijoj najavi, ali se taj petak obavezno pojavite u sarajevskom Silver & Smoke!

24.2.2017. na repertoaru je finski majstor Henri Hurtig, bolje znan kao Cid Inc. Umjetnik melankoličnog progressive tech zvuka svoju je inspiraciju povukao iz tamnih zima Švedske i Finske, zemalja u kojima je odrastao, a njegov talent iznimno cijeni ekipa kao što su John Digweed ili Hernan Cattaneo, čije setove često krasi njegova produkcija. Poznat je po voznim, ali emocionalnim setovima s pravim grooveom, a moglo bi se reći da je samozatajni zaštitnik istinskog progressive house zvuka!

24.3.2017. stiže Third Son, talentirani mladi producent, koji je u svega par godina ostavio velik trag na underground sceni svojim dubokim beatovima, teškim bas-linijama uz sočne porcije sofisticiranog acida. Naravno, tamo gdje neki prodaju lažni “minimalizam”, njegove su trake ispunjene bogatim melodičnim dionicama. Osim po produkciji, poznat je i po magičnim, hipnotizirajućim setovima kojima ne manjka emotivnosti, ali niti tjelesne senzualnosti.

14.4.2017. nastupa Eelke Kleijn, moderni kompozitor koji se pronašao u deep/tech formuli. Jedan od najzanimljivijih i najtalentiranijih autora na sceni bavi se i snimanjem soundtracka za filmove i televiziju, klupski zvuk producira od 16-te godine, a svoj jedinstveni stil je pronašao u balansu između svoje kreativne i poslovne strane. rezultat su izdanja za jake etikete kao što su Suara ili Toolroom, ali je njegovo najjače oružje upravo originalnost koja ga oštro odvaja od ostalih izvođača.

6.5.2017. vrti Khen iz Tel Aviva, čija su specijanost emocionalno nabijeni setovi i produkcija, građeni na progressive elementima stare škole i estetici suvremenog melodičnog techna. Talent su mu prepoznali majstori kao Guy J ili Sasha, pa je izbacivao izdanja na traženim imprintima, među koje spadaju Sudbet i Lost & Found. Čovjek vrti za gramofonima od devete, a producira od jedanaeste godine, pa nije niti čudno što iskustvo govori samo za sebe!

19.5.2017. je rezerviran za još jednog igrača iz Tel Aviva , imenom Chaim. Trenutno je nastanjen u Berlinu. Njegov hrskavi, čisti i visokokvalitetni zvuk je tako našao pogodno tlo u Berghainovom Panorama Baru, a majstor je vrtio i u fabricu, te drugim uglednim klubovima. Ekipu je osvojio kombinacijom klasičnih čikaških dionica, zaraznih melodijskih udica i organske ritmičke sekcije, a izdaje za etikete kao što su Supplement Facts i Cocoon. Prava poslastica za kasno proljeće!