Tim Jackman poklanja tamni, rafinirani techno EP “Indigo”

Dvije tvrđe trake s jasnom ulogom na podiju i jedna dulja odiseja kao tajno oružje za jutarnji set.

Već smo se imali zadovoljstvo okušati u zamračenim i melankoličnim techno vizijama koje isporučuje beogradski autor Tim Jackman – najprije kroz EP “Malasava”, a zatim i na EP-u “Desolving”, koji je talentirani producent izbacio na etiketi “I Am Different” Veljka Jovića. Ovaj je put odlučio biti široke ruke, pa je novo izdanje ponudio na besplatni download. Poslušajmo!

Prve dvije trake su obilježene mekanim, ali moćnim kickovima, preko kojih se u odmjerenim etapama strpljivo nadograđuju ritmičke i melodijske sekvence, pružajući zadovoljstvo u sitnim detaljima. “Omnipotent Indigo” kreće odlučno u tvrdom i suhom ritmu, da bi se zatim uvele pulsirajuće tople sekvence i mekani premazi atmosferičnog syntha. Nešto prije polovice dolazi do izboja koji nezaustavljivo vuče prema naprijed, stvarajući dinamiku i otvarajući prostor za novi komad melodijske priče. Slična priča nosi i “I Want”, koja u startu miriše pomalo zlokobno, ali ju brzo iskupljuje sjajna ritmička igra s efektima i udaraljkama. Nostalgična melodija eterično plovi nad lokomotivom i stvara film noir atmosferu. Posebno je zanimljiva “Rain In The Basement”, čiji organski zvuk i tribalna ritmika pružaju odmak od prethodne dvije trake, ali je ugođaj zapravo srodan. Ovo je zapravo prava poslastica izdanja, koja se razvija kompleksnu priču preko 11 minuta, a ima moć hipnotizirati slušatelja koji maštari na kauču, kao i baciti emotivnu udicu među ekipu u ranim jutarnjim satima na podiju.

EP “Indigo” možete besplatno skinuti OVDJE po principu plati-koliko-želiš. Bilo bi ipak fer nabaciti koju paru u stranoj valuti!

tim-jackman-indigo