Terry Francis, Nathan Coles i Eddie Richards ponovno dolaze u Split

Najslavniji tech-house trio nakon godinu dana na istoj lokaciji, jer je publika tako tražila!

Ako volite tech-house, sigurno dobro znate za Wiggle, kultni program koji je obilježio londonsku, ali i svjetsku elektroničku scenu svojim inventivnim spajanjem hipnotičkih elemenata techna s neodoljivim house grooveom. Još od 94-te, njihova je misija izazvati onaj nepatvoreni acid house osjećaj koji je klupsku kulturu nosio na njenim počecima, a kroz ovu su platformu londonskoj underground sceni predstavili i hrpu svjetskih majstora, kao što su Richie Hawtin, ali i naš adut Felver (čiji je Stereo Studio u isto vrijeme u Zagrebu predstavljao pionirski tech-house zvuk).

Članovi ovog kolektiva su velikani svjetske elektroničke scene. Terry Francis je svoj klupski put započeo na northern soul all-nighterima, da bi uhvatio acid house eksploziju krajem 80-tih, a sredinom 90-tih je definirao novi tech žanr, posebno svojim mix-albumom “Architecture”. Od 99-te je i rezident u kultnom klubu fabric (koji je nakon dogovora s gradskim vlastima ipak dobio dozvolu za daljnji rad), ali pritom praktički ne prestaje nastupati diljem svijeta. Nathan Coles je prošao sličan put (gdje je surađivao i s Mr. C-em iz Shamen), a njegova Wiggle uloga je i tehničke, te promotorske prirode: vodi i istoimenu etiketu od 96-te. “Evil” Eddie Richards je legenda scene još od kraja 80-tih kad se proslavio vrteći acid, a danas mu setovi kombiniraju deep techno, soulful house uz dozu zaboravljenih klasika za pravu mjeru.

Prije godinu dana, Wiggle ekipa je nastupala u Splitu i očekivano – sasvim osvojila ekipu. Tad smo s njima riješili opsežan i posebno zanimljiv intervju, koji vam savjetujemo da pročitate, jer nosi puno detalje iz njihove dugogodišnje karijere. Upravo zbog euforije koju su uspjeli pobuditi, Wiggle se vraćaju na E! Nights, pa vam je ovo sjajna prilika da ponovite ovo nezamjenjivo iskustvo. Ukoliko ste slučajno propustili njihov zadnji nastup, nemojte si ponovno dozvoliti tu grešku!

Terry Francis, Nathan Coles i “Evil” Eddie Richards vrte 28.1. u sklopu E! Nights večeri, a mjesto radnje je splitski klub Kameleon. Cijena ulaznice u pretprodaji je 80kn i možete ju nabaviti na blagajni kluba i to svaki dan od 09-21h, a na ulazu će cijena iznositi 100kn. Zasad još nisu poznati ostali detalji, ali ćemo vas pravovremeno obavijestiti!

E! Nights presents Wiggle
FACEBOOK EVENT