I Hate Models u Zagrebu!

Uhvatite priliku i pogledajte nastup jednog od najvećih suvremenih techno umjetnika u usponu.

Bez daljnjeg, mladi francuski autor I Hate Models pripada najznačajnijim suvremenim autorima underground techno zvuka, posebno onim industrijskim strujama. Njegovo prvo izdanje je EP “The Lost Tapes”, koji je izašao u proljeće 2016. godine na nizozemskoj etiketi Aries Records, a na njemu se mogu čuti četiri odlične trake koje koračaju područjem između prljavog techna, uzbudljivog sirovog EBM-a, emotivnih ambijentala i 80’s wave podzemlja. Najbolji primjer ovog stila može se čuti u neodoljivoj “Love Or Die Theme”, čija kombinacija minimalističkih, ali originalnih ritmova, hrđavih syntheva i senzualnih vokala predstavlja izlet techna u umjetničke forme, bez suvišne eksperimentalnosti i gubljenja privlačnosti na podiju:

Idući je uspjeh postigao vinilnim izdanjem na cijenjenoj talijanskoj etiketi Arts, a radi se o EP-u prikladno nazvanom “Warehouse Memories”. Ovdje je njegov zvuk postao nešto tvrđi, zazivajući nemilosrdnu 90’s rave estetiku kroz grubu, ali zavodljivu estetiku abrazivnih industrial tekstura. Ove su četiri trake snažno odjeknule među poznavateljima istinskog klupskog podzemlja i dovele talentiranog Francuza na vrh trenutne ponude underground techna, što je prilično velik uspjeh za autora koji je tako kratko vrijeme aktivan na sceni. Sa ovog EP-a izdvajamo ubojitu traku “Daydream”, za koju su video riješili veliki majstori iz the29nov films:

Još jedno briljantno prošlogodišnje izdanje je EP “500 Lesbians In Irak” za sjajnu francusku etiketu Toxic Waste Buried (pročitajte inspirativan intervju s njenim tad još maloljetnim osnivačem, koji se odaziva na ime Tom Cillio Bosgiraud). Na njemu je nastavio sa svojom uspješnom formulom, razvijajući kompleksne kombinacije žanrova, uz prekrasne polarne melodije i moćne slomljene ritmove, dokazujući da techno ne čine samo trake nego i istinske pjesme, kao što je “Don’t Be Afraid Of The Light”:

Bilo je tu još traka na kompilacijama, kao “Dissociative Disorders” za OBSCUUR i “Lost In This World” za PLS.UK, ali i remikseva (pretvorio je čak i akustičnu “Fall Apart” od Death In June u plesni post-industrial stomper). Naravno, izdanja su otvorila put i nastupima, pa je diljem Europe imao priliku predstaviti i svoj stil miksanja koji nosi iste kvalitete kao i autorski rad – uz sjajnu selekciju nevjerojatnom lakoćom udara teške industrijske ritmove i mašinski EBM funk, kao što glatko plasira krhke emotivne fragmente kojima radi ravnotežu surovoj abrazivnosti, a u vještoj igri za pultom suvereno manipulira adrenalinom.

I Hate Models nastupa 4.2. u zagrebačkom klubu Depo. Zasad ostali detalji još nisu poznati, kao ni cijena ulaznice, ali ukoliko doista volite kvalitetan underground techno, rezervirajte ovaj datum i nemojte propustiti nastup ovog velikog umjetnika u usponu, jer je upravo u punom naponu snage i svježine!

I Hate Models @ Depo, Zagreb
FACEBOOK EVENT