Soundwave objavio puni line-up: dolaze Roni Size, Gilles Peterson i Roy Ayers!

Osmo izdanje intimnog festivala u Tisnog može se pohvaliti posebno vrućim imenima funky struja klupskog zvuka!

Ove se godine atraktivni Soundwave Croatia vraća u nešto raniji termin: održat će se od 27. do 31.7. I ovaj put je očekivano skupio sjajna imena za line-up, posebno ako vaš interes leži u masnih funk/soul i house ritmovima. Bit će tu aseva koji su stvarali povijest klupskog zvuka, ali i nekih vrlo zanimljivih “novajlija”. Krenimo redom!

Jedan od najvećih igrača novog soul zvuka, pionir acid jazz žanra i jedan od najsempliranijih autora današnjice je Roy Ayers. Suradnje je nabacio s najrazličitijim glazbenicima – od veterana kao što je Fela Kuti, otac afrobeat groovea do suvremenih aseva hip-hopa kao što je Tyler The Creator. Osim toga, mnogi ga znaju i kao voditelja radio stanice u kompjuterskoj igri GTA 4!

Fanovi drum’n’bass zvuka su odrasli na specifičnom grooveu koji je patentirao Roni Size – ovaj inovator ne prestaje s izbacivanjem svježeg i vrućeg materijala, a poznat je i po live nastupima s virtuoznim bubnjevima i dvostrukim basom, uz dosta funk, soul i jazz elemenata. Prošle je godine s DJ Krust-om izbacio EP “Past & Present”, koji je pobrao sjajne kritike zbog sjajne kombinacije organskog i elektroničkog zvuka.

Gilles Peterson je čuveni eklektični DJ i kolekcionar, veteran klupske scene s karijerom koja seže još u rane 80-te, kad je vrtio fusion jazz. S vremenom je umiksavao sve više hip-hopa i eksperimentalne muzike, pa nije čudo da ga smatraju jednim od kjučnih “mostova” između plesne soul scene i ranog klupskog zvuka. Osim toga, zaslužan je i za lansiranje etikete Acid Jazz, odakle su izašla imena poput Jamiroquai, Brand New Heavies, Corduroy itd. U međuvremenu je pobrao hrpu nagrada za doprinos plesnoj muzici, a nejgovi su nastupi redovito rasprodani.

Među adutima festivala su i underground disco genijalci Horse Meat Disco, veliki electro pionir i bog 808-ice Egyptian Lover, te još velikih imena novog funka: Laura Mvula, The Pharcyde, GoGo Penguin, Yussef Khamal, Josey Rebelle, MNDSGN, Sadar Bahar, Moses Boyd: Solo X, Alexander Nut, Mr. Thing, Mall Grab, Medlar, Chaos In The CBD, Contours, Echosong, te posebno zanimljivo iznenađenje – predstavnik trenutno prilično nahajpane, ali izrazito svježe lo-fi house scene Ross From Friends!

Na line-upu su još: Childern Of Zeus, LayFullStop, Mount Nakara, Werkha, Donna Leake, No Fakin DJs, Mr. Doris, Gilla, Bobbafat, Cervo, Mo Fingaz, Danuka, Rich Reason, Dulahli, Meltout Crew, Greard C, DJ Dirty Freud, Martin Saville i UK Mondo.

Ulaznicu možete riješiti OVDJE, po cijeni od 142£.