Mind Machines servira ubojit acid techno na Heaven To Hell kompilaciji “Changes”

Uz njega se na ovom odličnom EP-u nalazi još nekoliko aduta suvremenog podzemlja.

Još od 2009. godine etiketa Heaven To Hell iz Hannovera izbacuje izvrsna izdanja ne mareći pretjerano za trendove. Na njoj ćete pretežno naći futuristički, izrazito taman techno zvuk, dizajniran za trošenje opni na razglasima i za izbijanje žbuke s trošnih zidova napuštenih tvorničkih postrojenja. Osim toga, na njoj su svoje trake već izbacili neki domaći igrači, kao riječki veteran tvrdog zvuka DJ Ogi (intervju) i njegov mlađi sugrađanin Mateo Klaić, poznatiji kao Oetam. Ukoliko vam prija ovakva estetika, svakako bacite uho na novu kolekciju, koja donosi izbor grubog, ali plemenitog čekićanja! Poseban fokus bacamo na traku “Colour Road”, koju potpisuje slovenski autor Mind Machines:

Za razliku od svojeg house rođaka, acid techno ne mari za disco groove, ali zato svoje nagrizajuće karakteristike vadi iz industrijskih kiselina. Traka započinje s iskopavanjem iz crnog naftnog mulja da bih ubrzo zatim zavitlala rezonantnim sijevanjem acid linije. Kovitlanje ove otrovne dionice je potpomognuto nemilordnim, potmulim udarcima mašinerije i predstavlja odlično gorivo za pružanje nove injekcije adrenalina na već podgrijanom podiju. Apokaliptične vizije sivih predgrađa i novih, post-urbanih plemena stvaraju idealnu estetsku podlogu za ples, unatoč površinskoj negativnosti. Posebnu čar traci daju napeti prijelazi bez ritma, koji otvaraju prostor za igre u miksu.

Ostatak izdanja nosi srodnu atmosferu, a posebno se izdvajaju trake “Freitag” koju potpisuje samozatajni njemački techno umjetnik Sleeparchive i “Nervenheilanstalt” ruskog veterana znanog pod imenom Lokodepo. Potporu EP-u su pružili,a i trake zavrtili naši aduti Miss Sunshine i Forest People, ali i Shifted, Chris Liebing, Exium, Donor, DAVE The Drummer i drugi značajni podzemni igrači. Osim toga, prvih mjesec dana imate priliku riješiti izdanje na Bandcampu po povoljnijoj cijeni od 7,77€ + bonus traka. Svoj primjerak ubodite OVDJE.

Više o Mind Machines možete saznati u ovom zanimljivom intervjuu, a svakako bacite uho i na njegov nedavni EP “Flying Dick” za Heaven To Hell!