Hardcore techno inspirira visoku modu! Dior Homme zima 2017/2018

Pomama svjetskih dizajnera za techno i rave modom.

Čini se da se rave i techno ponovno vraćaju na velika vrata, ovaj put inspirirajući čak i svijet visoke mode. Neki od najpoznatijih svjetskih dizajnera poput Charlesa Jeffreya, Christophera Shannona, Liama Hodgesa i Martine Rose, pronašli su svoje nadahnuće u underground klupskoj i rave kulturi.

Neki su otišli i korak dalje od estetike svjetlih boja i “baggy” odjeće, referirajući se na izvornu poruku techno kulture – melankoliju, srdžbu i razočaranje među mladima. Obzirom na dolazak Donalda Trumpa na mjesto predsjednika SAD, nije teško shvatiti zašto se ovi dizajneri prisjećaju upravo tog delikatnog trenutka u vremenu.

Umjetnički direktor Dior Homme, Kris Van Assche, posljednji je u nizu koji se inspirirao rotterdamskom hardcore techno kulturom. Umjetnik iz Chicaga, Dan Witz, potpisuje realistične printeve rulje s rave partija, a koji su se našli na nekim od komada iz Diorove kolekcije zima 2017/2018.

Hoće li ovaj modni trend zaživjeti, valja još vidjeti, ali zalaziti u klubove s hardcore muzikom, odjeveni u skupocjenu imitaciju undergound mode, za sobom sigurno nosi određeni rizik.

hardior-image-1_1200x hardior-image-2_1200x hardior-image-3_1200x hardior-image-4_1200x hardior-image-5_1200x hardior-image-6_1200x hardior-image-7_1200x