Divolly & Markward i Lequ izbacuju novu bombu za podije “Militante”

Domaći porngroove tandem i ruski groove igrač kombiniraju vruće tribalne motive s masivnim ritmovima, uz vještu igru aranžmanom.

Čini se da su Divolly & Markward uspjeli ubosti pravu formulu za usijavanje klubova – premda njihova muzika ima korijene u EDM-u, nadišli su ustaljene šablone ovog žanra i ubrizgali tropske, južnoameričke elemente u masivan klupski groove. Više o njihovom pogledu na budućnost elektroničkog zvuka, kao i njihovom vlastitom žanru koji su nazvali porngroove možete saznati u ovom intervjuu, a danas ćemo se pozabaviti njihovom novom trakom, koju su riješili s talentiranim ruskim autorom, koji se odaziva na ime Lequ.

Inače, Lequ producira progressive i electro house u big room estetici. Niti njemu nije strano poigravanje s etno elementima, kojima pruža organski okus svojim intenzivnim trakama, a podebljava ih sjajno izvedenim psihoaktivnim efektima. Stoga je ova kolaboracija nastala sasvim prirodnim tokom stvari, pa bacite uho i okusite rezultate:

Karakterističan slomljeni ritam, panova frula i odjeci gomile otvaraju atmosferu, a zatim ubojiti samba ritam preuzima tijela na podiju uz potcikivanje ženskog vokala. Tema na fruli i delirična plemenska mantra provlače se kroz čitavu traku, ali posebno je zanimljiva i moćna igra udaraljki, koje ostvaruju pažljivo razrađenu dinamiku za lukavo uvođenje u trans. Premda stvar udara otvoreno i bez ustezanja, uz malo pažnje se u pozadini može čuti vješto razrađen aranžman, koji je izgrađen prilično suptilno i strateški, izbjegavajući jeftine in-your-face motive kojima standardni big room izvođači pokušavaju oživjeti svoje izlizane formule. Naprotiv, ovo je način na koji se tradicionalna muzika za plemenske svetkovine prenosi u novi milenij na ispravan način – s puno deliričnih trenutaka, ali izvedenih sa stilom.

“Militante” izlazi 3.2. na švedskoj electro i groove house etiketi Free Music Recordings, koja za sebe kaže: “ključ su vibracija, melodija i vokali”. S ovim su izdanjem sasvim dosljedni! Traka će biti, kako samo ime etikete kaže, free.