Minimal techno legenda Sonja Moonear u Zagrebu i Beogradu

Jedna od najtraženijih svjetskih DJ-ica demonstrirat će stapanje suptilnog minimala i moćnog techno groovea!

Sonja Moonear zna kako pomiriti DJ karijeru s radnim mjestom dizajnerice zvuka na švicarskom TV-u, te uz to uspješno obavljati svoje majčinske dužnosti. Nakon što je završila muzičku akademiju, zaronila je u ženevski underground, a zatim ostvarila suradnje s ekipom kao što su Luciano i Dandy Jack. Svoju je reputaciju zaradila eklektičnim stilom za DJ pultom, ali i kroz vlastitu produkciju, te remikseve koji izlaze na etiketama Karat, Perlon, ali i njenoj vlastitoj Ruta 5.

Njezina su klupska iskustva počela početkom 90-tih, kad je noću bježala na partije kroz prozor, pošto su joj roditelji bili iznimno strogi. Kasnije, kad se aktivno uključila u svcenu, stij je izbrusila u klubovima kao što su Panorama Bar, Fuse, Amnesia, Fabric i druga kultna mjesta. Stil joj šara kroz deep/minimal/tech forme, ali je uvijek začinjen egzotičnim i neuobičajenim komadima koje pažljivo bira kao strastvena kolekcionarka. Čuvena je po besprijekornim tranzicijama, a među ekipom je posebno popularna njena vještina stapanja suptilnih minimal i tech traka sa sirovim grooveom i energijom techna.

Njezin je specifičan ukus zaslužan i za priču etikete Ruta 5, čiji je cilj predstaviti izvođače koji ne pripadaju američkoj ili njemačkoj dominantnoj techno sceni, a mnogi od njih izlaze iz standardnih klupskih okvira. Osim toga, ima i stalan posao na TV stanici RTS, gdje radi audio produkciju za kratke filmove, muziku za dokumentarce i špice itd.

Sonja Moonear uskoro nastupa na dva datuma u regiji! Najprije, možete je uhvatiti 18.2. na otvorenju #WeLoveSound sezone u zagrebačkom klubu The Best Venue Hall, gdje uz nju nastupa talentirani rumunjski deep/tech igrač Praslea, a domaće snage predstavlja Mate Čeko. Cijena Early Bird ulaznice je svega 50kn – možete ju riješiti OVDJE. FACEBOOK EVENT

Zatim, 25.2. nastupa na beogradskom festivalu Let’s Mix It! (u organizaciji Blender platforme), a lokacija je Skladište u beogradskoj luci. Uz nju, istu večer festivala nastupaju Mano le Tough, The Drifter i Baikal (kao maeve showcase), te Isolee (uživo) i Cabanne. Cijene su slijedeće: 790 RSD za redovne i 1190 RSD za VIP ulaznice, a možete ih riješiti OVDJE.