testpilot (deadmau5), Richie Hawtin, Seth Troxler… dodani na Movement Detroit line-up!

"Motor City" je grad u kojem su korijene našli funk/soul, punk i techno, a i dalje stoji kao predvodnica underground zvuka.

Prva faza Movement Detroit line-upa je donijela zanimljiva iznenađenja, kao što su zajednička akcija The Belleville Three, neki intrigantni i ekskluzivni live-actovi, ali i nastupi inovativnih izvođača čiji stil izlazi iz kalupa klasičnog klupskog zvuka! Druga faza nosi još neobičnih atrakcija, kao i traženih imena suvremene svjetske scene.

Najprije, tu je testpilot, alter-ego EDM izvođača znanog pod imenom deadmau5! Ovo nije prvi put da koristi taj alias: još 2014. godine je podigao prašinu izdanjem za Plus 8 Records, etiketu koji vodi Richie Hawtin, a traka “Sunspot (White Space Conflict)” je dokazala da mišonja prilično vješto vlada i ovim žanrom:

Na izdanju se nalazi još i prilično efikasan Pig & Dan remiks! Ovo je prvi put u tri godine da će se deadmau5 ponovno poslužiti tim aliasom, ali nije da je skrivao svoju ljubav prema technu. Naime, nedavno je zaradio rezidenciju na BBC Radiju 1, a u prvoj epizodi je zavrtio priličan broj traka u ovom žanru. Poslušajte ju OVDJE!

Što se ostalih zanimljivosti tiče, Carl Craig će predstaviti svoj Versus Synthesizer Ensemble projekt, gdje stapa elektronički puls s aranžmanima simfonijskog orkestra. Ben Sims i Truncate vrte b2b set, a od velikih imena nastupaju još techno veteran DVS1, Jackathon kraljica Heidi, hip-hop legenda Juicy J, underground house/techno diva Honey Dijon, omiljeni zajebant Seth Troxler, neizostavni Richie Hawtin, legendarni inovatori Octave One i brojni drugi asevi.

Prema tradiciji, festival će se održati na praznik Memorial Day (29.5.2017.) na kultnoj lokaciji Hart plaza u Detroitu. Bilo bi sjajno ugrabiti priliku i doživjeti ovu svetkovinu u rodnom gradu techno zvuka!

movement-detroit-2017-2nd-phase-line-up

Movement Electronic Music Festival 2017
FACEBOOK EVENT