Orbital se vraćaju s novom verzijom starog hita “Kinetic”

Legendarni techno tandem je uspio izgladiti nesporazume.

Još 1992. godine, Orbital su izbacili ploču “Kinetic” pod pseudonimom Golden Girls (točnije, radi se o side-projektu s Michaelom Hazellom), a na njoj su se nalazile dvije verzije trake: čuveni remiks koji potpisuje Frank De Wulf i remiks koji potpisuju sami Orbital. Čini se da ih je uhvatila nostalgija za tim zlatnim dobom, jer su nakon pomirenja uspjeli riješiti novu verziju ove sjajne trake, koja miriše na 80’s new beat u luksuznom pakiranju.

Orbital su se prvi raspali još 2004. nakon što su izbacili “Blue Album”, da bi se ponovno okupili 2009. za 20-tu obljetnicu, a zatim su 2012. izdali album “Wonky”. Pošto su Phil i Paul Hartnoll braća, nije teško zamisliti o kakvom se “rivalstvu” radi. Koliko ih god ih nesuglasice razdvajale, obiteljska spona je ipak bila jača! Paul je izjavio za Guardian: “Nakon što smo se 2012. razišli, s Philom nisam razgovarao pet godina. Bilo je to grozno. Kao crna mrlja na srcu.”

Ipak, ponovno ih je spojila zajednička fotografija iz djetinstva, uspomena na posjet otoku Wight, koja je Paula navela da ponovno razmisli o svemu. Dodao je: “Pokušao sam pretvoriti Phila u sebe, a to nas je oboje izludilo. Sad jednostavno funkcionira ovako: budi što jesi. Budi ti. Zasad funkcionira sjajno. Doista je dobro ponovno razgovarati i raditi zajedno.”

Nadamo se da ovo znači i produkciju sasvim novog autorskog materijala. Dok ne čujemo što su zakuhali, bacite uho na remikseve trake “Kinetic” s izvorne ploče: