PREMIERE: Sascha Dive remiks trake “Structure” koju potpisuju Martin Aquino & Prab K

Kombinacija čvrstog tech groovea i opuštenog, prozračnog deep aranžmana koji oživljava večernje užitke na plaži.

Martin Aquino pripada najuzbudljivijim autorima na suvremenoj deep/tech sceni! Porijeklom Filipinac, na scenu je stupio sa 17 godina i često putovao na relaciji Manila – San Francisco, a samim time je donosio i gomilu svježeg zvuka u svoju domovinu. Kako je potražnja za njegovim setovima sve više rasla, a on se zaljubio u deep house zvuk koji je vladao na kalifornijskoj sceni, odlučio je preseliti u SAD. Tako se bacio i u produkciju, te ostvario zapažena izdanja na etiketama kao što su One Records, District Raw, Surface i Akbal Music.

Premda nije pretjerano sklon kolaboracijama, rado surađuje s ekipom koju poznaje osobno, pa je za ovu priliku riješio EP u suradnji s kolegom s kojim dijeli ljubav prema sirovom, dubokom i hipnotičkom zvuku, namijenjenom plesnom podiju. Ime mu je Prab K i dolazi iz Washingtona, ali je tražen izvođač i u LA-u, te Miamiju, gradovima koji više odgovaraju njegovom vrućem zvuku. Premda je relativno kratko na sceni, svojom produkcijom je uspio dogurati među Top 10 deep house autora na Beatportu, a vrti ga ekipa kao Agoria, Anthea, Safeword i drugi.

Danas predstavljamo remiks njihove trake “Structure” koji je riješio majstor deep/tech zvuka: Sascha Dive iz Frankfurta. Ovaj talentirani producent izbacuje ploče već 10 godina, a stil mu kombinira soulful pristup minimal zvuku, deep & tech house, ali i hipnotički techno. Izdaje na etiketama kao što su Tsuba, Freebase, Deep Labs, ali i njegova vlastita Deep Vibes, a među njegovim se suradnicima nalaze Luke Hess, Moodymanc, Christian Burkhardt i drugi vješti underground igrači. Njegov pristup ovoj traci nosi ljetne, sunčane note koje će vas okrijepiti u ovim hladnim danima.

Stvar se otvara u tvrdom disco/tech ritmu, a začinjena je deep akordima koji nose miris mora i ugodnog hlada u crnogoričnoj šumi. Elementi se polako raspliću u psihoaktivni funk groove, dok je aranžman obojen egzotičnim frulama i kristalnim padovima koji zazivaju morske valove. Atmosfera je maksimalno opuštena, ali čvrsti ritam drži tjelesnu akciju i vodi u aktivnu hipnozu. Odlična traka za plasiranje u kasnijem dijelu seta, kad iscrpljenim tijelima treba ubrizgati dodatnu dozu energije bez nasilnog nabijanja.

Na EP-u se nalaze još četiri trake: originalni miks “Structure” je nešto introspetivniji i zalazi više u deep vod, “Fences” je tvrd i pomalo mračan, ali sočan komad groovea s ezoteričnim natranjem zakopanim u pozadini aranžmana, a remiks te trake koji potpisuje Benno Blome je nešto užurbaniji i zaziva 90’s underground psihodeliju s poletnom vožnjom bas-linije.

EP “Fences” izlazi 13.2. na domaćoj etiketi Sit Down Recordings, a pre-order možete riješiti OVDJE. U međuvremenu, bacite uho na remiks trake “Bu Da Mae” Carlosa Sancheza, koju je za istu etiketu riješio Marko Nastić!