Franz Alice Stern i Jonas Saalbach dolaze u Sarajevo!

Nastupi dvojica talentiranih underground igrača s uhom za melodični klupski zvuk predstavljaju idealan početak proljetne sezone.

Sarajevska etiketa Submarine Vibes i plesna platforma Die Tanznacht za ovo proljeće spremaju dva odlična gostovanja, potvrđujući Sarajevo kao pravi mamac za ljubitelje sofisticiranog klupskog zvuka! Za ovu priliku spremaju gostovanje dvojice iznimnih talenata iz Berlina, čija ste imena sigurno imali prilike čuti u vašim istraživanjima novih dragulja elektroničkog podzemlja.

Talijan s berlinskom adresom, Franz Alice Stern je s nepunih 27 godina ostvario prilično značajan uspjeh na elektroničkoj plesnoj sceni. Premda je njegov zvuk obilježen utjecajima deep i techno struja, velik je utjecaj na njega je izvršio i electro stare škole koji se često može čuti u njegovim setovima. Klavira se primio s jedva 5 godina, za pultom se našao kao 13-godišnjak, ali ubrzo se iskazao i produkcijom! Izdaje za Get Physical, Traum, Parquet i druge priznate etikete, a riješio je i odličan, “nebeski” remiks za naslovnu traku s intrigantnog EP-a “The End Of All Things”, koji je Rauschhaus izbacio na sarajevskoj etiketi Submarine Vibes.

Tu su još i zapaženi remiksevi za ekipu kao što su Alle Farben i Fritz Kalkbrenner, ali i psihodelični autorski materijal s jakim naglaskom na kozmičku, electro struju italo disco zvuka. Unatoč retro okusima, Stern nije nostalgičar i prihvaća sve prednosti suvremene tehnologije, što se podjednako može čuti u njegovim izdanjima, kao i u kompleksnim eklektičnim setovima, obilježenim dubokim melodijama i fino brušenim teksturama zvuka.

Poznat po kombiniranju organskih, akustičnih aranžmana s progressive elementima, Jonas Saalbach je u zadnjih par godina uspio osvojiti velik broj fanova na podijima diljem svijeta. Posebnu je pažnju zaslužio sjajnim albumom “Ancient Lake” iz 2015. godine, koji uz moćan materijal za podije posjeduje i velik potencijal za meditativne avanture u vlastitom domu, a ta je činjenica značajna u današnjem svijetu gdje ljudi nemaju dovoljno pažnje da poslušaju traku do kraja. Ekipu je osvojio i prekrasnim video-spotovima koji odlično nadopunjuju magiju muzike:

Među njegovim suradnicima su se našli BOg, Third Son, Ruede Hagelsteln i drugi asevi, a izdaje na etiketama kao što su Bedrock, Einmusika Recordings, Save Us, te naravno – Submarine Vibes. Za sarajevsku su podmornicu on i Chris Robin riješili EP “Fridge Slap”, gdje su naslovnu traku remiksirali Hibrid i Jelly For The Babies, a izdanje se promovira prekrasnim videom snimljenim na Bjelašnici. Uživajte:

Gostovanja ove dvojice talentiranih autora melodičnog plesnog zvuka odvit će se u suradnji s Goethe Institutom, a održat će se u amfiteatru Doma Mladih u Sarajevu. Franz Alice Stern nastupa 17.3., a Jonas Saalbach 7.4. – preporučamo vam da ugrabite priliku i riješite paket ulaznicu za oba nastupa, koja se prodaje po cijeni od svega 25KM! Pojedinačne će ulaznice u pretprodaji koštati 15KM, dok će cijena na ulazu iznositi 20KM. Zato budite mudri i svoju riješite unaprijed!