VIDEO: Ricardo Villalobos, Sonja Moonear i Roman Flügel u novom dokumentarcu

"If I Think Of Germany At Night" donosi pogled u život DJ-a - kod kuće i na turneji.

Popularne snimke na kojima Ricardo Villalobos luduje za DJ pultom mnoge su zasigurno zaintrigirale i navele na razmišljanje o tome kako zapravo živi ovaj DJ. Upravo zato, berlinski je režiser Romuald Karmakar još 2009. snimio dokumentarac “Villalobos”, gdje se među ostalim mogu vidjeti prve (i jedine) snimke iz kultnog kluba Berghain (koji uskoro otvara i treći floor!). Ovaj je put Karmakar otišao još korak dalje, te je uz Villalobosa angažirao još etvero protagonista suvremene scene: Sonja Moonear, Roman Flügel, Ata i Move D.

Prema sinopsisu, film počinje s širokim kadrom kablova, konzola, pojačala i klavijatura, nad kojima Villalobos preuzima kontrolu. Među elokventnim izjavama ovih muzičara u intervjuima, mirnih opservacija njihovog života u kući i na radnom jestu, te snimaka znojne ekipe na rejvovima, gradi se slika jedne scene koja se upravo nalazi u tranziciji. Ata opsisuje trenutnu muzičku scenu kao golemi, gusto pleteni tepih, čiji je kraj van pogleda. Radi se o sceni koja se od 90-tih značajno razgranala i evoluirala u nešto daleko kompleksnije, a samim time i teže za razumjeti. Karmakar ovdje ne pokušava pružiti precizan povijesni izvod, već dozvoljava kadrovima i protagonistima da pričaju za sebe.

Film je premijerno prikazan 12.2. u sklopu međunarodnog filmskog festivala u Berlinu (Berlinale), a nastavit će se prikazivati od 14. do 19.2. Bilo bi dobro kad bi se netko s naših prostora sjetio kontaktirati Goethe Institut i dogovoriti projekciju s titlovima!

Clip 1 – Ata Macias [de]

Clip 2 – Ricardo Villalobos [de]

Clip 3 – Ricardo Villalobos

Clip 4 – Sonja Moonear