PREMIERE: Jorg proveo Emerikov “Dubrovnik” dubinama podzemlja za KAYF

Opojan ritualni groove preveden u moderni minimal/tech format.

Španjolska etiketa KAYF je odabrala prilično znakovito ime – na arapskom, ono označava osnovnu smjesu iz koje se izrađuje hašiš. Tako se na njihovim izdanjima može čuti nešto tamniji, zadimljen funky groove u minimal/tech formatu. Njihovo iduće izdanje potpisuje Emerik, autor iz Barcelone s priličnim stažem na elektroničkoj sceni.

U klupski zvuk se Emerik zaljubio još sredinom 90-tih, a njegovom je tinejdžerskom duhu odgovarao adrenalinski hardcore. Koju godinu kasnije, aktivno je stao za DJ pult i počeo brusiti vještinu, a zatim se odlučio okušati i u produkciji. Sad već daleko od sirovog čekićanja iz mladih dana, za uzore je uzeo umjetnike kao što su Ricardo Villalobos, Frabrizzio i Tania Vulcano, hvatajući profinjenije vibracije s Ibize. Vrtio je po brojnim klubovima u Barceloni, ali je došao i do Bijelog otoka, vrteći set u klubu Amnesia. Stil mu je obilježen deep/tech i minimal elementima, što je evidentno i u izdanjima za etikete kao što su Moonashake, Low Groove, Deep Tech Records, slovenski Innocent Music, te već spomenuti KAYF.

Danas predstavljamo njegovu traku “Dubrovnik”, nazvanu po gradu koji očito inspirira velik broj elektroničkih umjetnika, kao što je npr. Damien Dubrovnik. Verzija koju slušamo je remiks Emerikovog kolege iz Barcelone, koji se odaziva na ime Jorg – stil mu je prilično blizak i otkriva španjolsku vezu kroz tamne deep pasaže i organske elemente u aranžmanu.

Mukli i duboki, udarci kicka definiraju noćnu, zadimljenu atmosferu. S njime u kombinaciji, bockavi prasak udaraljki stvara sočan groove koji se praktički može žvakati. Za dozu opasnosti, tu je i pomalo prijeteći komad vokala sa sablasno spuštenim pitchem, pozicionirajući traku negdje između futurističkog ogoljelog jazza i ritualne muzike podzemne voodoo sekte. Sinkopirani ritam kicka udara u podsvijest, budeći uspomene na drevne obredne ceremonije, dok ravna i oštra činela zadržava fokus – moćan komad dubokog groovea za efikasno uvlačenje podija u trans.

Na izdanju će se naći i originalni miks ove trake, te još dvije autorske – “Soul Hidden” i “Ashes”, uz remiks “Ashes” koji potpisuje Bonaventti. EP “Kuna” izlazi 27.2. u digitalnom izdanju na etiketi KAYF, a moći ćete ga nabaviti na Beatportu.