Posljednji Sensation White u Amsterdamu bit će najspektakularniji dosad!

Radi se o kraju jedne velike avanture, ali ekipa namjerava nadmašiti sva dosadašnja izdanja.

Velika EDM ceremonija Sensation svoju je avanturu započela još 2000. godine u golemoj Amsterdam ArenA hali, a izvorno se radilo o trance događanju. Doduše, 2002. godine program se razdvojio na Sensation White, koji je i dalje plasirao trance, te Sensation Black, na kojem su prevladavali tvrđi žanrovi kao hardtrance, hardcore i hardstyle. S vremnom je ovaj brand narastao, pa se od 2005. godine počeo značajno širiti – u međuvremenu je Sensation našao svoj dom i u zemljama kao što su Belgija, Kanada, Češka, Velika Britanija, Italija, Nizozemska, Rusija, Ukrajina, Turska, SAD, Brazil, Čile Danska, Njemačka, Koreja, Rumunjska, Srbija, Južnoafrička Republika, Švicarska, Tajvan, Tajland, Indija i Ujedinjeni Arapski Emirati. Zavidan popis, zar ne?

S vremenom je Sensation White sve više prelazio iz trance zvuka u house, da bi 2010. krenuli s temom “Celebrate Life with House” i time zacementirali prevladavajući zvuk. Doduše, tijekom godina su nastupala neka od najvećih imena svjetske scene, pokrivajući širok spektar žanrova, a među njima su se našli Tiësto, Armin van Buuren, Swedish House Mafia, Hardwell, Martin Garrix, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Paul van Dyk, Sven Väth, Fedde Le Grand, Sebastian Ingrosso, Sander van Doorn, Felix Da Housecat, Laidback Luke, Carl Cox i drugi asevi.

Jedan od zanimljivosti Sensation White spektakla je posvećenost bijeloj boji koju izražavaju i sami posjetitelji – parola glasi: “Be part of the night, dress in white”. Ipak, čini se da će se ove godine dogoditi posljednja ceremonija ovog rituala, kao što su organizatori dali naslutiti u ovom videu:

Ekipa nas poziva da se obučemo u bijelo i pridružimo još jedan, posljednji put, uz spektakl koji će nadmašiti sve dosadašnje! Zadnji Sensation White održat će se 8.7. kad će se Amsterdam ArenA pretvoriti u ogroman vanzemaljski klub, a među headlinerima će se naći domaćin Mr. White, Sunnery James & Ryan Marciano, Fedde Le Grand, Hardwell, Axwell Λ Ingrosso, MC Gee i jedan posebni gost! Ulaznice u prodaju kreću 27.2. na službenoj stranici OVDJE, a cijene se kreću od 87€ naviše, ovisno o paketu.. Ako se predomišljate, bacite oko na after-movie s prošlogodišnjeg izdanja:

Srećom ne radi se o kraju ove popularne franšize – radi se o kraju priče u Amsterdamu, a svjetska Sensation turneja nastavlja i dalje. Možda uskoro svrate i u naše krajeve!