Zyce na humanitarnom trance partiju u Puli

Popularni srpski psy/progressive autor slavi i 10. godišnjicu svog prvog pulskog nastupa.

Novo izdanje Progressive Night programa u organizaciji Dancing Warriors ekipe održat će se 25.2. u baru Zeppelin na Zlatnim Stijenama u Puli, a sprema se jedno iznimno gostovanje, kao i jedna plemenita akcija. Zyce je posebno drag gost iz Srbije, a ovaj će put slaviti i jednu obljetnicu vezanu za nastupe u Puli!

Generalna “pod-žanrovska” podjela u trance glazbi svodi se na razliku između progressive i psy stila. Dok progressive igra na poletne himnične melodije, psytrance je psihodeličniji, te povezan s duhovnim i transcendentalnim pristupom zvuku. Naravno, kako vrijeme prolazi, stilovi se prožimaju, a upravo je tim putem krenuo jedan od najuspješnijih srpskih producenata – Nikola Kožić, poznatiji kao Zyce. Kao klinac je šarao alternativnom gitarističkom scenom, ali i reggae zvukom, da bi ga napokon osvojio trance na live nastupu kolektiva X-Dream. Uskoro zatim, posvetio se produkciji uz nebrojene sate za kompjuterom, što se pritom odrazilo i na ocjene u školi, ali je rezultat više nego uspješan! Od 2008. do danas izbacio je pet studijskih albuma i brojna izdanja za priznate etikete među kojima su Spin Twist, Iboga, Iono Music, Blue Tunes, koja su osvojili velika priznanja svjetske publike, a time je zaslužio i brojne nastupe diljem planete. Prošlogodišnji je album “Fifth Dimension” pokazao još i značajni napredak u samoj produkciji zvuka, ali i zrelost kompozicije.

Album sadrži i kolaboracije s autorima kao što su Sub6, Liquid Soul, Solar Kid, Talpa, Gaudium, Morten GranauShake, a tematski istražuje poveznice između drevnih i suvremenih znanosti. Poseban je naglasak stavljen na teoriju o 11 dimenzija postojanja, pa je svaka traka posvećena jednoj od njih. Osim izuzetne atmosfere, odlikuje ga i pomalo nekonvencionalan pristup stapanja različitih utjecaja u kombinaciju psy i progressive trance forme, čime je postignut još veći intenzitet i dinamičnost, te kompleksna struktura priče koja vodi kroz izdanje.

Zyce je svoje vještine iskazao i u kolaboracijskim projektima Vertex i Flegma, a osnovao je i platformu/etiketu TesseracTstudio, koja pruža plodno tlo za razvitak lokalne trance scene. Ovaj nastup će ujedno označiti i desetu godišnjicu njegovog prvog nastupa u Puli, pa je sigurno da se sprema prava ritualna ceremonija!

Lokalne će snage predstavljati Nesho, Psyko i JahPants, za nadrealne vizuale je zadužen Zoki iz Dancing Warriors, a za psihodelične dekoracije će se pobrinuti Unusual Behaviour ekipa. Osim toga, ovdje se ne radi samo o partyju – sprema se i humanitarna akcija za pomoć volonterima iz udruge Snoopy, koji se brinu o napuštenim psima u tvrđavi Kaštijun. Obzirom na svijet u kojem živimo, jasno je da za takvu plemenitu djelatnost nikad nema dovoljno sredstava, pa se ova dobrodušna ekipa mora boriti s problemima kao što je ulaganje u građevinske materijale, ali i nabavka hrane, cjepiva i ostalih potrepština kojima uljepšavaju život ovih pasa.

Od svake prodane ulaznice 10kn odlazi udruzi Snoopy, a ako ste u situaciji, možete pomoći i donacijama. Potrebne podatke možete pronaći u nastavku:

Kontakti
Dijana: 092 314 1053 (udomljavanje i info)
Lara: 095 765 4320 (donacije i info)

ŽIRO RAČUN Udruge, OTP banka:
IBAN HR7924070001100133928
Za uplate iz inozemstva swift kod OTP banke je SWIFT BIC OTPVHR2X.
OIB: 27568027474
Instagram: snoopy.dog.shelter