Nikola Mihailović: Volim da ljudima ispričam ono što se rečima ne može ispričati

Što i kako priča mladi srpski DJ poslušajte u Klubikon Podcastu!

Mladenovački DJ i idejni tvorac Somewhere In The Neighborhood (SITN) projekta – Nikola Mihailović, imao je zanimljiv početak godine. Pored posvećenog rada na afirmaciji mladih DJ-jeva, ozbiljnije se bacio na producentske vode i dobio je priliku da nastupa na nekolicini zanimljivih događaja u Srbiji i Bosni.

Reci nam nešto više o miksu koji si spremio za Klubikon Podcast!

Ćao, pa podcast je fuzija progresivnijeg zvuka i house groove-a, što će slušaocima svakako prijati uz ovako lepo vreme! Ja inače ne volim sebe da ograničavam u izboru muzike, ali najviše volim da puštam tech house i progressive.

Kako si počeo da slušaš elektronsku muziku?

Od detinjstva – tata mi je puštao dosta izvođača. The Prodigy, The Doors-i, Tomcraft, Junior Jack, Billy Idol samo su neki od njih. Uz to je hteo da mi dočara ko je na njega najviše ostavio utisak u mladosti, i, eto, krv nije voda.

Zašto se baviš DJ-jingom?

Volim da ljudima ispričam ono što se rečima ne može ispričati i da svaki naredni put srećni odlazimo svojim domovima naslušani dobre muzike – neprocenjivo.

Koja je poslednja žurka sa koje si otišao kući baš pod utiskom?

To je bilo za novu godinu u Depou gde su Guy J i Mantzur imali setove za pamćenje!

Znamo da si počeo da se baviš produkcijom. Kako ti ide i možemo li da očekujemo neku traku u skorije vreme?

Da, počeo sam ozbiljnije da zavirem u produkcijske vode krajem prošle i početkom ove godine i u zadnje vreme dosta truda i vremena ulažem u to. Što se tiče prve trake očekujte je vrlo uskoro, biće to veliko iznenađenje.

Predstavi nam svoj projekat SITN!

Projekat je osnovan sa ciljem od koga sada već treću godinu ne odstupamo, a to je promocija neafirmisanih DJ-jeva i producenata kroz serijale žurki i video podcaste. Ideja je da učvrstimo konekciju među mlađim generacijama, da se kroz priču držimo zajedno, podržavamo, povremeno okupljamo bilo u studiju ili za mix pult-om i pritom pružamo slušaocima lepu zabavu.

Muzika koja se može čuti u SITN podcastima je uglavnom underground. Do sada smo imali prilike da ugostimo imena kao što su Ilija Djokovic, Peter Portman, Manton, Una Andrea, Teo Trunk i drugi…

Gde mogu da se čuju i pogledaju SITN podcast-i?

SITN video podcast-i se za sada mogu čuti na našem Youtube kanalu, međutim, od narednih epizoda, selimo se na našu Fejsbuk stranicu.

Postoji neki poseban razlog za to?

Na Fejsbuk stranicu se selimo jer smo imali mnoštvo autorskih prekršaja i tužbi od strane vlasnika autorskih prava određenih traka.

Gde se vidiš u budućnosti?

Na nekom dalekom putovanju jer obožavam da putujem.

Gde te možemo slušati u narednom periodu?

Ove i naredne nedelje imam nastupe u klubu Štab Pogon u Pančevu i klubu Privilege u Kragujevcu gde ću zajedno sa svojim prijateljima i kolegama predstavljati svoj projekat. To će, dakle, biti SITN showcase-i. Nakon toga sledi žurka u Magacin Depo-u sa Matadorom, Hito, Leom Dobričić i Ilijom Djokovicem kao i gostovanje u sarajevačkom klubu Silver & Smoke – kome se mnogo radujem. O ostalim nastupima opširnije uskoro.

nikola-mihailovic_back