Lehar i Adriatique plasiraju elegantni deep na prvom “Siamese Anthology” izdanju

Edicija "Siamese Anthology" predstavit će novu etiketu kao platformu koja pruža umjetnički pristup klupskom zvuku.

Kad su švicarski majstori Adriatique prošle godine najavili osnivanje svoje nove etikete Siamese, odmah su dali do znanja da se tu neće raditi samo o klišeiziranoj politici izdavanja “muzike koja im se sviđa”. Siamese neće biti samo etiketa, nego platforma za probijanje granica vezanih za klupsku muziku, kroz nesvakidašnja izdanja i organiziranje posebnih evenata orijentiranih ne samo na plesni zvuk, već i na raznovrsne grane suvremene umjetnosti. Jedan od prvih poteza etikete je započinjanje vinilne edicije “Siamese Anthology“, na čijem će se prvom izdanju nači četiri trake koje potpisuju sami Adriatique, naš talentirani znanac Lehar, njegov kolega Toto Chiavetta, te Shiffer. Zasad imamo priliku poslušati prve dvije trake s tog EP-a.

Ploču otvaraju Adriatique s atmosferičnom “Something In Between“, koja osvaja neodoljivom melodijom i prozračnim aranžmanom, pružajući dokaz da klupski zvuk nije isključivo podloga za bezumni hedonizam, već nosi potencijal istinske umjetničke forme. Ova je elegantna i čarobna traka pravi adut za otvaranje seta, a nježna moć kojom zrači je odlična podloga za širok spektar žanrovskih smjerova kojima možete nastaviti umiksavati.

Kad nam je talijanski wunderkind Lehar nedavno dao intervju, dao je naslutiti skori izlazak upravo ovog izdanja. Traku “Il Sole” uz njega potpisuje i njegov zemljak Olderic, veteran venecijanske scene. Zajedno su uspjeli rješiti idealan nastavak na uvodnu traku, uz pulsirajuću i meko zaobljenu nebesku melodiju i suptilno podizanje energije u ritam sekciji, pružajući hipnotički užitak bez nasilnog bacanja u delirij. Osim toga, dinamika je rješena sjajno, otvarajući prostor za dramatičku naraciju ove suptilne priče.

B-strana ploče zasad još nije predstavljena premijerama, ali prema uzorcima s Beatporta s emože čuti da je Shiffer na “Drunk On Hope” ponudio nešto egzotičniji pristup deep zvuku, dok Toto Chiavetta na “Monkey Mind” pruža nešto brži i psihodeličniji stil, koji će pristajati u već dobro zahuktali dio seta.

Prvo izdanje “Siamese Anthology” edicije izlazi 3.3. – naravno, na etiketi Siamese. Pre-order vinila možete riješiti OVDJE po cijeni od 10,55€, dok pre-order digitalnog izdanja možete riješiti OVDJE po cijeni od 8,68€. Ako se služite gramofonom, znate što vam je izabrati!