Oxia dolazi u Split na 4. rođendan Family Grooves etikete

Nastup jednog od ključnih protagonista francuskog zvuka i autora trake "Domino" nikako se ne propušta.

Olivier Raymond a.k.a. Oxia u zadnjih se petnaestak godina etablirao kao ambasador francuske klupske kulture i jedan od vodećih house / techno autora. Bez okolišanja, njegov je najveći hit bezvremenska traka “Domino” s kojom se upisao među najveće pjesnike elektroničkog plesnog zvuka. Pošto ovo remek djelo jednostavno ne izlazi iz setova više od čitavog desetljeća, Agoria je napravio sjajan posao, te je na svojoj novoj etiketi Sapiens odlučio izdati remiks izdanje sa čak šest varijanti trake, koje potpisuju Frankey & Sandrino, Matador i Robag.

Ipak, bilo bi nepravedno svesti čitav Oxia opus samo na ovaj hit. Čovjek je još 95-te osnovao etiketu Ozone Records gdje mu je partner bio Kiko, zatim 98-e etiketu Goodlife, koju su uz njega vodili The Hacker i Alexandre Reynaud, nedavno je otvorio i najnoviju Diversions Music, a izdavao je za prestižne etikete kao što su Monoid ili Intec. Radi se o veteranu koji je polako, ali sigurno tesao svoj stil još od ranih 90-tih, izdajući barem po jedan vrhunski hit godišnje, a reputaciju je stvorio živopisnim, raznolikim stilom i trakama poput “Troisieme“, “Inspiration“, “Bouni“, “Dark Groove“, “Source“, “Chrono” ili “Nation“, koje su barem jednako kadre poharati podijem kao i poznatije “Domino” i “Change Works“.  Osim toga, tu je i briljantni drugi album “Tides of Mind” na kojem je demonstrirao koliko suvremeni techno može zvučati dubokosoulful.

Oxia 8.4. nastupa u splitskom klubu Kameleon, a ovaj je događaj ujedno i proslava četvrtog rođendana uspješne domaće etikete Family Grooves, koju vode naši znanci Izabela i Silvio Hrabar. Njihov beskompromisni pristup kvalitetnom klupskom zvuku koji težište baca na vrući groove, te vizionarstvo prilikom organiziranja događaja i odabira vrhunskih gostovanja definitivno nije linija manjeg otpora – naprotiv! Ipak, dokazali su kako ljubav prema glazbi može nadići sve prepreke, čak i na našim prostorima gdje nije nimalo lako održati kvalitetu obzirom na okolnosti. Više o njihovoj viziji možete saznati u sjajnom intervjuu koji su nam dali prošle godine povodom treće obljetnice etikete.

Osim Oxie, za pultom će se naći još Silvio Hrabar, Milan Pivalica i Ivan Romac. Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 80 kn, a na dan događaja 100 kn. Više informacija potražite na službenom Facebook eventu!