Amerikanac Soul Tangler na low income $quad prljavštini u Zagrebu!

Protagonist prljavog američkog techno podzemlja uživo na showcase ceremoniji istinske domaće underground etikete.

Kad smo prije nešto više od godinu dana razgovarali s ekipom s domaće kazetne etikete low income $quad, bilo nam je jasno da se radi o svježoj ideji i hrabrom poduhvatu. Ipak, nismo računali s time da će njihove kompilacije ostvariti toliki uspjeh na podzemnom svjetskom tržištu – praktički su sve edicije razgrabljene. Za razliku od brojnih drugih izdavačkih kuća i autora koji se kite “underground” etiketom, materijal koji plasiraju je doista prljav, često tvrd i ponekad nepristupačan prosječnom uhu, ali je zato inovativan, raznolik, hrabar i osvježavajuć, te napada učmala i predvidljiva pravila elektroničke scene. Vjerojatno ne bi bilo nategnuto zaključiti da su osnivači dobar dio inspiracije povukli s američke etikete Always Human Tapes koju vodi Ryan Wurst, a na kojoj su i sami izbacili neka izdanja prije začetka same li$ platforme.

Wurst koristi nekoliko umjetničkih aliasa, kao što su Yellow Hyper Balls, Matthew MB i Bert Gan, ali je vjerojatno najpoznatiji kao Soul Tangler. Pod ovim imenom plasira lo-fi crossover techno s dosta distorziranih,  industrijskih elemenata, ali pritom ne podliježe već izlizanim šablonama industrial techna. Autorski mu je pečat obilježen zvukom koji u mikser baca sve radosti i nepogode suvremene glazbene proizvodne, da bi zatim to metastazirano audio-čudovište obuzdavao okrutnim sapinjanjem u plesne ritmove. Rezultat je prilično duhovit, ali i zarazno plesan, čime otvara nova područja podrumskog rejvanja bez pretjerane nostalgije za minulim vremenima. Uz neka kazetna izdanja, prošle je godine izbacio i par vinila, kao što su “Get It Up” za Disposable Commodities i “Dance With The Beast” za vlastitu Always Human Tapes, a oba su poprilično pozitivno odjeknuli podzemljem. U skladu sa zvučnom estetikom, sklon je rješavati i groteskne 3D animirane spotove za svoje trake, u kojima prikazuje kako izgleda klupska realnost kad se oduzmu PR hvalospjevi s društvenih mreža. Tome izvrsno svjedoči “The Beast“, singl sa zadnjeg vinila:

Soul Tangler 18.3. nastupa uživo na low income $quad večeri u zagrebačkom klubu Attack!, a za pultom će mu se pridružiti protagonisti etikete SZCH, Strahinja Arbutina i igen. Cijena ulaznice je 40kn.

Ovim putem imate priliku proći besplatno, jer dijelimo 1×2 upada! Procedura je ova: pronađite na Klubikon Facebooku post s ovim člankom, lajkajte ga i u komentar tegirajte osobu koju želite povesti, a zatim ga šerajte na public. Izvlačenje je u subotu 18.3. u podne. Sretno!

low-income-$quad_label_night_with_Soul-Tangler_03182017_AKC-Attack_Zagreb