Fatboy Slim i No Sleep pozornica na Sea Dance Festivalu!

Čuveni underground stage od ovog je ljeta i na plaži Jaz, a uz strane aseve, ugostit će i plejadu vrhunskih domaćih izvođača.

Exitov sestrinski festival Sea Dance ove godine u sklopu tematskog “Ljeta Ljubavi” donosi izvrsnu postavu, ali i neke novitete. Krenimo redom! Jedan od ključnih igrača elektroničke plesne scene Fatboy Slim pripada legendama čiji je zvuk uveo razne generacije u svijet klupske kulture – bilo da se radilo o njegovom ranom hitu “Dub Be Good To Me” s grupom Beats International ili o kultnoj traci “Rockafeller Skank“, koja je uz materijal koji su plasirali Prodigy, Chemical Brothers, Underworld i drugi asevi, uvela britanski klupski zvuk u svijet mainstreama. Premda je “stari jarac”, ovaj je majstor dokazao kako i dalje neprikosnoveno vlada DJ pultom na nedavnom Boiler Room nastupu. Osim toga, na ovogodišnjem Sea Dance nastupu proslavit će 15 godina svog čuvenog nastupa na Brighton Beachu, pa možemo očekivati posebno intenzivno iskustvo, vjerojatno uz vrhunski izbor nekih zaboravljenih dragulja elektroničkog zvuka!

Što se novotarija tiče, No Sleep pozornica odsad nije više rezervirana samo za Novi Sad! Na njoj će se naći neki od najjačih aseva suvremenog plesnog undergrounda, kao što su: Space Dimension Controller, Irac koji spaja najuzbudljivije elemente chicaga i Detroita s naslijeđem rodnog mu Belfasta; belgijska rastuća techno zvijezda Amelie Lens; nova nada engleskog techna South London Ordnance, koji spaja italo, coldwave i retro/rave utjecaje s ubojitim modernim zvukom.

Tu je i plejada domaćih aduta: osječka techno zvijezda Insolate (ex-Miss Sunshine), koja nam je nedavno otkrila detalje o dva desetljeća svoje karijere; naš dobar znanac Denis Horvat, čija vrhunska produkcija oduševljava ekipu kao što su Dixon, Ame i Maceo Plex; beogradski industrial techno inovator Filip Xavi; protagonist domaćeg tvrdog i mračnog techno zvuka, te vlasnik etikete TautenTKNO; crnogorski producenti ezoteričnog i senzualnog house zvuka Darko Milošević i Buba, te Millok, M-Tech, P.S, Rayo, Proximus, Gav i Raven, Dino R, Jan De R, Bodzie, Soft 85 i Iks-Oks.

Što se tiče novosadskog izdanja No Sleep pozornice, zasad je showcase potvrdio legendarni belgijski klub Fuse, a detalje o tome saznajte OVDJE.

Ulaznice za Sea Dance Festival, koji će biti održan na plaži Jaz u Budvi od 13. do 15. srpnja, dostupne su po promotivnoj cijeni s 50% popusta – posjetitelji iz Hrvatske svoju mogu riješiti OVDJE, a posjetitelji iz Srbije – OVDJE. Ovog ljeta Exit obilježava 50-godišnjicu hipijevskog Ljeta ljubavi, a obuhvatit će četiri festivala: Sea Star u Umagu (26. i 27.5., headlineri The Prodigy, Fatboy Slim, Paul Kalkbrenner i Pendulum), Revolution u rumunjskom Temišvaru (2. i 3.6.), Exit na Petrovaradinskoj tvrđavi (od 6. do 9.7.) i Sea Dance u Crnoj Gori (od 13. do 15.7.) Cijena ulaznice za posjetitelje iz ex-Yu regije je i dalje povoljnija: posjetitelji iz Hrvatske svoju mogu riješiti OVDJE, a posjetitelji iz Srbije OVDJE.