Irvine Welsh i Paul Oakenfold surađuju na novoj acid house TV-seriji “Ibiza87”

Balearski ritam, avanturistička putovanja, ekscesi s drogama, rivalstva i nasilje u ranim danima klupske kulture.

Možda nastavak filma Trainspotting nije prošao toliko spektakularno kao što su se mnogi nadali, ali autor filma i neumorni bard alternativne kulture Irvine Welsh ne odustaje od prikazivanja podzemne strane britanske kulture mladih. naime, uskoro će se obilježiti 30 godina otkako su Paul Oakenfold, Nicky Holloway i Danny Rampling prvi put otputovali na Bijeli Otok i susreli se s balearskim beatovima u klubu Amnesia. Nakon povratka u Englesku, počeli su  s promoviranjem nove plesne kulture, Holloway je otvorio program imenom Trip u londonskom klubu Astoria, a ostalo je povijest. Kako bismo doživjeli atmosferu i saznali što se sve događalo na tom povijesnom izletu, pobrinut će se scenaristi Dean Cavanagh i Irvine Welsh, koji je izjavio:

Scena house muzike i što je još bitnije, stvorena prijateljstva, avanture i razmjena ludih anegdota bili su ključan dio naših života kroz sve ove godine. Ti ritmovi, tablete i putovanja (bez obzira je li cilj bio drugi kraj svijeta ili drugi kraj grada) oblikovale su generaciju, a mogućnost stvaranja dramske priče oko ove pozadine predstavlja ostvarenje mog sna.

Osim što su protagonisti ove priče, gorenavedeni trojac DJ-a će kompilirati i najbolje acid trake za soundtrack, a sam Oakenfold je dodao:

Vrlo sam uzbuđen oko ovog projekta. Kao što znate, vezan je s 30. godišnjicom našeg putovanja na Ibizu i svime što je potom uslijedilo; rođenje klupske i festivalske scene plesne muzike kakvu danas znamo. Bit će izvrsno proslaviti ovu godinu tim projektom kao i mojom svjetskom turnejom čija je tema upravo to – tri generacije plesne muzike.

Što se tiče službenih objava, producentska kuća Fullwell 73 je najavila: “Kao karika koja nedostaje između ’24 Hour Party people’ i Straight Outta Compton’, ‘Ibiza87’ pruža rollercoaster kroniku uspona i padova, ekscesa izazvanih drogama uz bogatstvo dosad neispričanog materijala sve do rivalstava, nasilja i uhićenja za vrijeme jednog nevjerojatnog razdoblja britanske kulture.” Obećavajuće zar ne? Nažalost, zasad nema dostupnog materijala koji bi nam dočarao komadić onoga što možemo očekivati, ali u međuvremenu, bacite oko i uho na uzorke tog legendarnog perioda Bijelog Otoka: