Frankfurtski underground disco/house čarobnjak Lauer dolazi u Zagreb!

Nastup rezidenta čuvenog kluba Robert Johnson garantira poslasticu za ljubitelje rafiniranog melodičnog zvuka.

Frankfurtski producent Phillip Lauer za sobom glazbenu prošlost vezanu za hip-hop i alternativni rock, a kao što njegov prijatelj i suradnik Gerd Jansen kaže: “Takve je rockere privukao Daft Punk. Stari rejveri poput mene su se takvima ismijavali.” Pa ipak, čini se da je Lauer namirisao samu esenciju disco i house estetike, što je evidentno već u njegovim ranim, deep singlovima za Séparé Recordings početkom milenija, da bi s vremenom ostavio trag i projektima s ekipom kao što su Christian Beißwenger (Arto Mwambe), Fabrizio Mammarella (Black Spuma), Ramon Zenker, Tim Sweeney ili već spomenuti Gerd Jansen (Tuff City Kids).

Što se samog stila tiče, čini se da posebnu naklonost gaji prema egzotičnim, sirovim aranžmanima ranog klupskog zvuka s kraja 80-tih, kakav se manifestirao u skrivenim draguljima žanrova kao što su italo disco, Hi-NRG i belgijski new beat. Naravno, sve to prevodi na jezik suvremenih podija, ali zna i kako zadržati esencijalnu prljavštinu koja ih čini uzbudljivima! Osim singlova, na underground disco / house sceni posebno su omiljeni njegovi albumi “Phillips” iz 2012. i “Borndom” iz 2015., na kojima kombinira hipnotičke deep elemente s vrhunski odsviranim melodijskim dionicama u synth pop / new beat stilu. Osim što se radi o kolekcijama izvrsnih komada za podije, njegove su kompozicije također i prave pop pjesme koje će osvojiti čak i vaše prijatelje koji nisu naklonjeni klupskoj atmosferi.

Uz izdanja na priznatim etiketama kao što su Beats In Space, Permanent Vacation ili Live At Robert Johnson, pokretač je izdavačke kuće Brontosaurus. U zadnje je vrijeme posebno aktivan s Tuff City Kids projektom, kojim on i Gerd Jansen plasiraju novi zvuk Frankfurta – grada u čijem čuvenom klubu Robert Johnson vrti kao rezident.

Njegove vještine za DJ pultom imat ćemo priliku čuti 8.4. u zagrebačkom klubu Masters, gdje nastupa kao gost programa Oben (Fuck Your Drams, This Is Heaven), čuvenog po sjajnom izboru underground gostovanja. Uz njega vrte rezidenti Felver i Pepi Jogarde, a cjena ulaznice je 50/70kn.

Ovim putem imate priliku proći i besplatno, jer dijelimo 1×2 upada! Procedura je ova: pronađite na Klubikon Facebooku post s ovim člankom, lajkajte ga i u komentaru tegirajte osobu koju želite povesti, azatim ga šerajte na public. Izvlačenje je u petak, nakon 12h. Sretno!