Škotski house/techno virtuoz Jackmaster dolazi u Zagreb!

Poslastica za ekipu kojoj je glazba i dalje na prvom mjestu.

Jack Revill je poznat po svom umjetničkom imenu Jackmaster, kojim se kroz zadnjih desetak godina profilirao kao jedan od ključnih svjetskih underground DJ-a. Korijene vuče iz zvuka Detroita, Chicaga, ali i svog rodnog Glasgowa, a iza njegovog stila stoji i neprikosnovena filozofija koju je sam definirao: “Želim educirati ljude i nikad ne kompromitirati svoju viziju. Jednostavno želim svirati kvalitetnu glazbu, te ispričati vlastitu priču“. Ta karakteristična priča uvijek izbija iz njegovih setova, a moglo bi se reći da definitivno pripada staroj školi DJ-a, koji ne smatraju da je nužno biti producent kako bi se opstalo na tržištu, već puni fokus baca na svoju vještinu za gramofonima.

Premda se gnuša nad činjenicom što klupska kultura “sve manje ovisi o glazbi, a sve više o sceni: gdje ste bili i s kim ste bili, na kojem ste afteru završili i s kojim DJ-em ste okinuli selfie“, ipak ćemo napomenuti s jedva 14 godina, radeći u glagowskom dućanu s pločama Rubadub, te da je ključni preokret u njegovom pogledu na glazbu bio odustajanje od trance zvuka kad je prvi put čuo Model 500. U međuvremenu je odsvirao beskonačne nastupe na svim ključnim underground podijima i snimio jedan od ključnih DJ Kicks mikseva za !K7. U njegovim setovima možete čuti podzemni disco, jackin’ house, sirovi detroitski techno, esencijalni electro, niske frekvencije bass glazbe, IDM i brojne druge žanrove, stopljene u besprijekorno povezanu naraciju.

Jackmaster nastupa 28.4. u zagrebačkom klubu The Best, u sklopu #welovesound programa koji najavljuje istoimeni festival. Uz njega, za pultom će se naći Felver i Jogarde koji će odsvirati poseban b2b set, ali i Homeboy, gazda etikete House Is OK, koji je nedavno promijenio adresu i preselio u Berlin, a ovo će mu biti prvi “povratnički” nastup. Još ima Early Bird ulaznica po cijeni od svega 50kn – svoju osigurajte OVDJE, dok će cijena u pretprodaji biti 80kn.