Nekonvencionalni njemački autor Patrice Bäumel prvi put u Beogradu

Nekonvencionalni autor i vrhunski DJ ima sjajan novi materijal koji ćemo sigurno imati priliku iskusiti uživo.

Na sceni je više prilično dugo, ali i dalje uspijeva zadržati pravi underground duh, kao i vrhunsku kvalitetu. Premda Nijemac porijeklom, Patrice Bäumel jedan je od ključnih predstavnika amsterdamske scene. Njegov je pristup DJ-anju pomalo nekonvencionalan, ali briljantan u izvedbi, a prilikom svojih rezidencija u kultnim klubovima Trouw i Club 11 uvijek se držao jednog bitnog pravila: “povezivati publiku, zabaviti ih i zajamčiti da će njihova srca do kraja večeri biti ispunjena ljubavlju i srećom.”

Osim za pultom, prilično se iskazao i svojim studijskim vještinama – već su mu prvi minimal radovi iz 2005. bili prilično rado puštani, da bi se zadnjih par godina izrazito profilirao jakim autorskim pečatom i nadilaženjem žanrovskih ograničenja. Rani su mu uzori bili synth pop autori kao Depeche Mode i Yello, dok ga je u techno svijet uvukao zvuk kakav su 90-tih plasirali Laurent Garnier, Jeff Mills i Dave Clarke. S vremenom se zasitio tvrdih i jednostavnih traka, pa kao trenutne uzore navodi neke od majstora suptilnog zvuka, među kojima su Flying Lotus, James Holden i Nicolas Jaar. Sam je izdavao za etikete poput Kompakt!K7Get PhysicalMy Favorite Robot i Systematic, a ima i dva izdanja za kultnu ediciju Speicher.

U zadnje je vrijeme posvećen remiksevima, a među ekipom čije je radove nedavno provukao kroz svoje prste su Masaya, veliki majstor progressive zvuka Sasha, ali i njegovi idoli Depeche Mode! Osim toga, sprema i vlastito izdanje za prestižnu platformu Afterlife, čiji osnivači Tale Of Us ovog ljeta spremaju showcase programe na Ibizi u okviru kojih će nastupiti i Baumel. Na EP-u će se naći dvije trake: “Engage” i “Glutes“, čiji uzorak možete poslušati u nastavku:

Patrice Baumel nastupa 26.5. u beogradskoj Barutani, a ostatak programa još nije objavljen. Pratite nas i saznajte sve na vrijeme, a dotad, preslušajte Top 10 traka koje je za nas izdvojio prilikom nedavnog nastupa u Sarajevu.