Insolate i Borut Cvajner otvaraju 10. LED Fest u Karlovcu!

Vizionarski multimedijalni festival za uvodnu je ceremoniju pripremio moćni, ali rafinirani techno lineup.

Još od 2007. godine u Karlovcu djeluje audio-vizualni kolektiv LED (Lokalna Elektronička Defenziva), koji istražuje raznolike forme suvremenog izražavanja zvukom i slikom. Kako bi predstavili svoje djelovanje, pokrenuli su i LED Fest, kojem je cilj predstaviti mladima mnogobrojne aspekte elektroničke glazbe i novih medija, a sve kroz radionice, diskusije, performanse, te koncertne i DJ/VJ nastupe. Žanrovski, obuhvaćaju praktički sve žanrove – house i techno, drum & bass, electro, te sve vrste i podvrste plesne i meditativne muzike. Tako su se na pozornici našli brojni domaći autori, kao što su Lag, Popsimonova, Kodin, Marko Nastić, Kristijan Molnar, Oetam, Microslav, TekitokaJan Kinčl Zero, ali i strani asevi – Dave Mothersole, Nathan Coles, June Miller i brojni drugi. Najbitnije je što se ovdje ne radi isključivo o eskapističkoj zabavi, već prilici da se nauče brojne stvari vezane za produkciju glazbe, izradu videa, svjetlosnih efekata itd. Osim toga, festival je obuhvaćao improvizirane, ali atraktivne lokacije: Hotel Korana, Stari Grad Dubovac i raznovrsne open-airove. Kad se male ruke slože…

Za otvorenje desetog izdanja festivala sprema se odličan program! Najprije, tu je jedna od naših najpoznatijih DJ/producentica Sunčica Barišić a.k.a. Insolate, koja sa svojim partnerom Volsterom vodi intrigantnu vinilnu etiketu Out Of Place i vizionarski program TRAUM u Osijeku, na koji dovodi neka od najznačajnijih imena underground techno scene. Osim na našim prostorima, izrazito se etablirala i na europskim podijima kao što je Tresor, pa lako možete zaključiti kakvu vrstu tvrdog, ali sofisticiranog zvuka plasira. Više o njoj saznajte u nedavnom intervjuu! Uz nju za pultom će se naći i Borut Cvajner iz Pule, poznat kao DJ s izuzetnom selekcijom, te kao jedan od osnivača priznate vinilne etikete Vakum. Pridružit će im se i rezident festivala – Dots, sklon tamnijim strujama techno zvuka. Za vizuale je, naravno, zadužena LED ekipa.

Otvorenje 10. izdanja LED Festivala održat će se 29.4. u atriju Starog grada Dubovca u Karlovcu, a cijena ulaznice je svega 40kn.

Ovim putem imate priliku proći i besplatno, jer dijelimo 2×2 upada! Procedura je ova: pronađite na Klubikon Facebooku post s ovim člankom, lajkajte ga i u komentaru tegirajte osobu koju želite povesti, a zatim ga šerajte na public. Izvlačenje je na dan održavanja nakon 12h. Sretno!