Luke Vibert remiksirao “General Trip” za domaći Barba Records

Dvije tamnije porcije acid groovea i jedan šarmantni naklon podzemlju 90-tih.

Information Ghetto je ruski tandem poznat po improvizatorskim deep & tech nastupima uživo, ali znaju kako prenijeti uzbuđenje live jamova i u studijske verzije traka. Aktivni su od 2008. godine i otad su izbacili desetak deep house, IDM i minimal EP-a na etiketama kao što su Broque, Seven Villas i KDB Music, ali i domaćoj etiketi Burek (EP “Inspiration“). Njihovo najsvježije izdanje “General Trip” upravo je izašlo na Burekovoj podružnici Barba, a uz dvije autorske trake nosi i remiks koji potpisuje britanski veteran Luke Vibert, poznat i po pseudonimima Plug i Wagon Christ.

Naslovna traka ima prilično dug fitilj i razvija se staloženo uz dubok kopajući groove i nosi pomalo zlokobnu, zamračenu atmosferu. Ritam se odmjereno zahuktava, a preko njega počinje sijevati nagrizajuća acid linija uz kolažirane tapete procesiranog soul aranžmana. “Unused Orthodox” baca tijelo u angažman bockavim perkusijama, a zatim ubrizgava energiju kroz sočan oldschool breakbeat. Kao i kod prethodne stvari, zvuk je oblikovan u psihoaktivnu stereo sliku podebljanu sijevajućim filterima, što garantira solidnu dozu delirija na podiju.

Poseban dragulj ove ploče je njena B-strana, gdje se nalazi Luke Vibert remiks naslovne trake, čija estetika miriše na rano, zlatno doba rave/jungle kulture. Doduše, vokalni sempl na samom početku zaziva acid house, ali digitalni piano akordi i shuffle na bubnjevima više podsjećaju na britanski zvuk s početka 90-tih. Za razliku od izvornika, Vibertova verzija ne zvuči toliko mračno, već u samom startu otvara s 303-jkama i prozračnom, proljetnom atmosferom. Kad se ovakve trake zavrte u klubovima, znak je da su hladni i neugodni dani zime definitivno ostali iza nas.

Dizajn omota potpisuje beogradska umjetnica Emilija Radojičić a.k.a. EmaEmaEma. EP “General Trip” izašao je na 180-gramskom vinilu na Barba Records, a možete ga nabaviti OVDJE po cijeni od oko 10€.