Ben Klock i rezidenti Berghaina na Kalemegdanu u Beogradu!

Abrazivna techno avangarda među drevnim zidinama.

Prije nešto manje od dvije godine, beogradski Apgrade je održao svoj prvi showcase Ostgut Ton, etikete čuvenog berlinskog kluba Berghain. Ekipa je bila oduševljena, unatoč tome što se lokacija zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta premjestila s Kalemegdana u Magacin Depo, ali je atmosfera bila na razini, a ozvučenje je laskalo ubojitom techno čekićanju. Nadajmo se da će se ovaj put akcija ipak održati među starim zidinama!

Za početak, tu je Ben Klock – prekaljeni majstor koji već godinama definira čuveni berlinski techno zvuk. Rezident je u Berghainu još od 2005. godine, a uz vrhunsku vještinu za pultom, slavu su mu donijela izdanja za matični Ostgut Ton, te BPitch Control, Stroboscopic Artefacts i druge prestižne etikete, a vodi i vlastiti cijenjeni imprint Klockworks. Osim toga, 2012. je kompilirao čuvenu “Fabric 66” kompilaciju, a 2015. osvojio titulu za najbolji Essential Mix godine. Što se svježih izdanja tiče, provjerite sjajan dvostruki EP “Phantom Studies, koji je uz njega producirao još jedan kolega iz kluba – Marcel Dettmann.

Uz njega tu su još dvojica protagonista – jedan predstavlja staru gardu, a drugi nadolazeće snage. Tobias Freund je veteran koji je izrastao na industrial i post/punk sceni 80-tih, da bi to iskustvo danas plasirao kroz abrazivni industrial techno zvuk. Počevši od Neue Welle benda Vo Ese preko kolaborativnih projekata iz 90-tih s ekipom kao što su Dandy Jack ili Atom Heart pa sve do suvremenih izdanja na Ostgut Ton, nikad nije krio svoje sirove korijene, ali je zato uspješno stapao ezoteriju i mašinski zvuk s bombama za podije. Osim toga, studijski je čarobnjak, pa su njegove usluge tražili brojni protagonisti berlinskog zvuka, koji je tim načinom dodatno definirao. Ovaj ga put slušamo u live izdanju! S druge strane, tu je i nositelj nove struje techno zvuka Somewhen, koji futurizam stapa s nostalgijom, a još od prvih je izdanja poznat po tome što isporučuje izrazito inspirativan i avangardan materijal.

Ostgut Ton showcase na Apgrade programu održat će se 9.6. u rovu ispod Vojnog muzeja na beogradskom Kalemegdanu. Early Bird ulaznice po cijeni od 890 RSD možete nabaviti na Didstix i Eventim prodajnim mjestima.