PLAY: Todd Terje izbacio EP “Maskindans” s Erol Alkan remiksom

Prerada opskurnog post punk / electro funk hita iz 82-e koja će vam nabaciti osmijeh na lice!

Norveški disco freak Todd Terje tako ležerno plasira pozitivnu energiju da njome osvaja čak ozbiljne techno monahe u crnim odorama. Na novom EP-u vrhunski kombinira elemente njemačke motorik škole 70-tih u stilu Kraftwerk ili Neu!, industrijski funk i post-punk 80-tih, te zarazni electro disco groove koji krasi sve njegove hitove. To nije ni čudno, pošto se zapravo niti ne radi o njegovoj stvari, već o alternativnom hitu koji je 1982. izbacila norveška minimal electro grupa Det Gylne Triangel. U svakom slučaju, ova maratonska stvar je pokupila sve najbolje iz plesne muzike 70-tih i prevela to na darkerski jezik idućeg desetljeća, a Terje je danas to zapakirao u neodoljiv retrofuturistički paket za moderne podije.

Na EP-u se nalazi još i rework ove stvari koji potpisuje londonski mastermind Erol Alkan, jedan od najboljih svjetskih remiksera. On je naglasio hipnotički potencijal trake i dao joj još nešto tvrdog ritma koji graniči s EBM-om. Na kraju, za one koji više vole klasični singl format tu je i radio edit, gdje je najzarazniji materijal sažet u tri i pol minute. EP “Maskindans” možete nabaviti OVDJE, a prije toga ga poslušajte u cijelosti:

Za one koji se spremaju besramno razgolićeni izležavati na terasi, Todd Terje u ponudi ima i ponudu živopisnog donjeg rublja!