VIDEO: Proživite 10 godina partijanja sa HARD festivalom

U filmu se pojavljuju kultne ličnosti: Dita Von Teese, Giorgio Moroder, Steve Aoki, Claude VonStroke...

HARD, festival sa najnaprednijim pristupom žurkama u Severnoj Americi slavi 10 godina postojanja. Od svog početka, kada je brend žurki izrastao iz electroclash talasa koji je plenio scenom Los Anđelesa, HARD je do sada svoje ime proširio na HOLY SHIP krstarenje Karibima i žurku preneo sa peščane obale na talase mora. Kako bi svoj jubilej ovekovečali, Steve Appleford, jedan od najuticajnijih novinara u svetu muzike pripremio je dokumentarac o ovom nesvakidašnjem fenomenu.

“Muzički pejzaž se promenio tokom poslednjih 10 godina, ali je jedna stvar ostala nepromenjena – dobra muzika je dobra muzika. Kada je HARD krenuo od nule, svrha mu je bila zbližavanje ljudi u centru Los Anđelesa kako bi iskusili kvalitetnu muziku zajedno”, rekao je Gary Richards. “Neverovatno je koliko je HARD publika porasla i zahvalan sam svim fanovima širom sveta koji su došli da sa nama slave na našem festivalu, binama i na HOLY SHIPu! Zahvalan sam svim sjajnim umetnicima koji su nastupali na festivalu tokom godina. Učinili ste da HARD bude ono što jeste danas. Nadam se da će ovaj MTV video pokazati proteklih 10 godina HARDa i mog života.”

U dokumentacu se pojavljuju Giorgio Moroder, Dita Von Teese, Claude VonStroke, Duke Dumont, Justin Martin, Steve Aoki i DJ Snake među brojnim intervjuisanima, dok su se za ubistveni soundtrack pobrinuli Dog Blood, Aphex Twin, Destructo, Giorgio Moroder, Dusky, Justin Martin, Ghastly i Carte Blanche. U dokumentarcu se nalaze arhivski snimci sa prve ikad HARD NYE žurke u Los Anđelesu, kao i DJ AMov epski Daft Punk set iz HARD HAUNTED MANSION žurke iz 2008.