PLAY: Duh i toplina Afrike na novom Innervisions izdanju “Toukan”

Dixon i Trikk pobrinuli su se za tri sjajna remiksa.

Nakon što je svojom verzijom hita “Amahloni” dobio veliku pažnju u svetu elektronske muzike, di-džej i producent iz Liona Manoo i Raoul K iz Hamburga spremili su 73. izdanje ugledne etikete Innervisions pod imenom “Toukan” u saradnji sa Ahmed Sossom koji je pozajmio vokale. Tribalni i perkusivni ritmovi pojačani dubinom afričkih vokala, te obojeni toplim melodija, otvorili su im vrata jedne od vodećih deep house etiketa na svetu, Innervisions. Na poziciji remiksera našli su se Trikk i vođa kuće Dixon, koji je pripremio čak dve verzije naslovne numere.

Dixon Rework

U svojim verzijama, Dixon je original obradio u dancefloor maniru. Obe trake zvuče identično čija se razlika najviše oseća u krajnjem miksu pojedinačnih elemenata. Njegov Rework i Dub daju izuzetno svetao i pozitivan osvrt na original čija razigranost najviše odgovara jutarnjim časovima i prvim zracima sunca. Suptilan gruv, spirale sintisajzera i konstantno evoluirajući uspon najbolje opisuju Dixonove obrade originala.

Dixon Rework Dub

Trikk se u svojoj verziji osvrnuo na duboko i instrumentalno afričko tehno putovanje. Njegov Dub je fokusiran na izraženim plemenskim perkusijama sa dubokom atmosferom, te se ova traka može svrstati u muziku za neke laganije aftere ili trenutke u vašem setu kada želite da opustite publiku i smanjite nivo energije na podijumu.

Trikk Dub Mix

Izdanje je izašlo 14. jula, dok svoju digitalnu kopiju možete nabaviti OVDE, te vinil OVDE.