Podunavac, Lazarević i Kačarević u bašti kluba Drugstore

Beogradski trojac nastavlja sa promocijom kvalitetnog andergraund zvuka

Vrelina asfalta prerašće u požar epskih razmera uz brze i nemilosrdne zvuke Mirka Lazarevića, melodična prostranstva Bože Podunavca i suptilno zavođenje Dušana Kačarevića, u subotu, 19. avgusta kada će beogradski trojac nastupiti u urbanoj džungli kluba Drugstore.

Boža Podunavac jedan je od najstarijih di-džejeva sa ulica Beograda koji je svoj zanat ispekao pored Dragana Kozlice, muzičkog urednika radia 202. Samostalnu karijeru startovao je 1988., te je svojom bogatom selekcijom zatresao zidove klubova Industrija, Soul Food, Andergraund, Barutana, Omen i Exile, dok je svoj doprinos lokalnoj andergraund zajednici ostvario kroz približavanje zvuka titana tehna Slam, Jeff Mills, Richie Hawtin, Chris Liebing i Derrick May, u trenutku kada je sceni elektronski zvuk bio neophodan. Nekadašnji deo legendarne ekipe Kozmik, sadašnji član kolektiva TRI sa Mirkom Lazarevićem i Dušanom Kačarevićem, Boža nastavlja sa širenjem zvuka budućnosti kao jedan od njegovih glavnih protagonista u “belom gradu”.

Mirko Lazarević prošao je kroz različite stadijume svog muzičkog razvoja u poslednje dve dekade, ali je ipak odlučio da ostane dosledan svom prvobitnom mračnom zvuku kojim pleni podijume. Kao jedan od pobornika tehno pokreta u Srbiji, Mirko je direktno odgovoran za bukinge među kojima su se našli Oscar Mulero, Xhin, Ness, Mary Velo, Tommy Declerque i Marco Dassi, te zajedno sa Podunavcem u poslednjih godinu dana aktivno radi na promociji svog omiljenog zvuka.

Dušan Kačarević uživa status kultnog di-džeja zbog svog beskompromisnog stava i neprikosnovenog kvaliteta. Kolege ga hvale rečima da je oduvek imao najbolje ploče, da je nekoliko svetlosnih godina bio ispred svih sa dovođenjem stranih di-džejeva koji su ubrzo ostvarili svetsku slavu (Solomun, Nina Kraviz, Move D) i da je neko ko se do tančina razume u kreiranje malih, ali ubitačnih andergraund klubova Wash i Wats, o kojima se i dan danas priča sa poštovanjem. Svojim bogatim opusom muzike obišao je svet, od srpske prestonice do egzotičnih Kariba i Bahama, te je zbog svog vanserijskog poznavanja deep house i electronica žanrova poznat kao di-džej kod koga se prvo ide ukoliko vam je potreban besprekoran uvod u veče.

TRI kolektiv koji čine Podunavac, Lazarević i Kačarević nastupiće u subotu, 19. avgusta u bašti kluba Drugstore.