Ova Facebook grupa pomaže sigurnije konzumirati droge

Prijateljske platforme kao Sesh Safety su više nego potrebne!

Dan Owns osnovao je Facebook grupu Sesh Safety s ciljem promoviranja mjera koje umanjuju štetnost konzumranja droga. Riječ je o grupi koja se opisuje kao “prijateljska platforma koja ne osuđuje već omogućava svakome da postavi pitanje o određenoj supstanci i kako je sigurno uzeti”. Odlična je vijest što objave korisnika ne moraju nužno biti javne, već mogu biti i anonimna pitanja poslana ravno u inbox.

Administrator grupe Danny Arnott je kazao: “Prije Sesh Safety imali smo nekoliko različitih grupa poput MDMA talk, Ket Talk, Benzo Talk i sl., koje su nam pomogle da shvatimo da mnogo klinaca potencijalno dovodi sebe u opasnost zahvaljujući pomanjkanju znanja o konzumaciji droga”.

“Također smo primijetili kod velikog broja klinaca tekući trend konzumiranja Xanaxa, Kodeina, Leana i sl. zahvaljujući slušanju njihovih omiljenih repera koji pričaju o tome”.

Na stranici trenutačno radi 23 administratora i 19 moderatora iz cijelog svijeta koji su se i sami borili s ovisnošću o gotovo svim vrsta droga, a koji danas nemaju toleranciju prema glorificiranju opijata.

Na primjer: 40,5 % tableta prodanih u UK-u i 34,7 % tableta prodanih u SAD-u sadrži MDMA, dok istu supstancu u Nizozemskoj sadrži 68,8 % tableta.

Uz već navedene “uznemirujuće” podatke, razne tragedije i smrtne slučajeve koji su se događali u zadnje vrijeme, te globalni trend rasta popularnosti droga, bitnije je no ikada širiti svijest o sigurnijoj konzumaciji.

U grupu se možete uključiti OVDJE.