Spinnin’ Records prodan za 100 milijuna dolara!

Warner ulazi u EDM

Već se u svibnju ove godine šuškalo da neke od najvećih svjetskih izdavačkih kuća ulaze u otvorenu borbu za kupnju nizozemskog labela Spinnin’ Records, a sada smo dobili i službenog pobjednika!

Warner Music Group je za vrtoglavih 100 milijuna dolara postao novi vlasnik, što je ujedno i njihova najveća akvizicija nakon kupnje Parlophonea za 765 milijuna dolara 2013. godine. Iz utrke za kupnju nizozemske kuće, pod kojom se nalaze planetarno poznate EDM superzvijezde kao što su Martin Solveig, Armand van Helden, Fedde le Grand i Tiesto, ispali su Sony Music Entertainment i Believe Digital.

Zanimljivo je dodati da je Warner prošlog mjeseca kupio i kalifornijski rock label Artery Recordings, a nedavno je i australska pjevačica Sia odlučila napustiti Sony Music i potpisati za njih.

Eelko van Kooten i Roger de Graaf osnovali su Spinnin’ Records još davne 1999. godine, a danas njihov YouTube kanal broji zavidnih 18 milijuna pretplatnika. U nastavku pogledajte spot za “Martin Garrix – Animals” koji je vidjelo više od milijardu ljudi: