8 najčešće korištenih vokalnih dionica u house glazbi

Koliko ih prepoznajete?

Sempliranje vokalnih dionica neizostavan je i iznimno bitan dio house glazbe! Pulse je izdvojio osam najsempliranijih traka svih vremena koje su ostavile neizbrisiv trag.

Loleatta Holloway “Crash Goes Love”

Moćan i dominantan vokal Loleatte Holloway zadivio je mnoge svjetske zvijezde, stoga ne čudi da je njezina “Crash Goes Love” semplirana impresivnih 211 puta. David Guetta, Armin Van Helden, Pitbull, Vengaboys i Diplo samo su neki koji su prepoznali puni potencijal ovog vokala.

Loleatta Holloway “Love Sensation”

Loleattin klupski megahit “Love Sensation” također spada među najsempliranije, a bezobrazno dobar vokal iz 80-ih iskoristio je Marky Mark 1991. godine na traci “Good Vibrations”, ali i Skream na svojim trakama “Hats Off” i “Burnin’ Up”.

The Jacksons “Opening/Can You Feel It”

Čak 60 puta izvućena su i iskorištena dva sempla iz pjesme “Can You Feel It?” grupe The Jacksons, ušavši u povijest glazbe kao jedan od najkorištenijih vokala svih vremena, a traka “Can You Party” iz 1988. godine počinje upravo s legendarnom vokalnom dionicom.

First Choice “Let No Man Put Asunder (A Shep Pettibone Mix)”

“It’s Not Over Between You And Me” i “I’ve Got Something For Your Mind, Your Body And Your Soul” dva su popularna teksta i vokalne dionice ovog disko klasika koje su drugi izvođači “posudili” čak 154 puta. Izdvajamo sljedeće: Moby čak dva puta i to u “Next is the E” iz 1992. godine i “Thousand” iz 1994. godine, Vaggio u “Don’t You Want Some More” iz 2011. godine, New Order u “World In Motion” (Carabinieri Mix) iz 1990. godine i D.O.P. u traci “Take Me” iz 1991. godine. Tu su još i Bicep, Frankie Knuckles, Butch i Masters At Work.

Rhythm Controll “My House”

Jedna od najvećih i najprepoznatljivijih vokalnih dionica nesumnjivo je “My House” grupe Rhythm Controll iz 1987. godine. Nedugo nakon što se našla u eteru, Fingers Inc su uzeli sempl vokala za svoju traku “Can You Feel It”, a do današnjeg dana vokalna dionica je semplirana 71 put. Među imenima koji su je naknadno koristili nalaze se i Julio Bashmore, Todd Terry, Sunday School, Warren G i Nate Dogg.

Roland Clark, Urban Soul “President House”

Premda nije semplirana toliko puta kao do sada navedene trake, vokalna dionica kultnog teksta “If House Is A Nation, I Wanna Be President” iz pjesme “President House” (Roland Clark Presents Urban Soul’s) učestalo je prisutna u različitim trakama već 13 godina.

CeCe Peniston “Finally”

Cece Peniston i njezina “Finally”, čiju produkciju potpisuje David Morales, imaju kultni status na elektroničkoj sceni, a tome u prilog ide činjenica da je izazvala bujicu covera po objavljivanju. Službeno je semplirana svega osam puta, ali njezin energičan vokal možete čuti na hrpi traka koje su izbacili široj publici nepoznati izdavači.

Blaze “My Beat”

Gomila izvođača koristila je traku “Can You Dance To My Beat”, a konačni broj semplova nije nam poznat. Izdvajamo DirtyTwo “Dance To My Beat” iz 2014. godine. Traka je toliko popularna da je čak i festival po njoj dobio ime.