Komedija na zagrebačkoj klupskoj sceni

Popularni DJ za vjenčanja Yeshu zaprijetio tužbom, misleći da je vlasnik riječi "reunion"

Hrvoje Turčin, nekima poznatiji kao DJ Turk, obrušio se i zaprijetio sudskom tužbom poznatom zagrebačkom DJ-u i promotoru Marku Ješovniku – Yeshu.

Cijeli igrokaz je nastao nakon što je Yesh sa svojim Chew The Fat programom u suradnji s Blaw Blaw kolektivom i reperom Bizzom Bodegom najavio event pod nazivom “Fat Gold pres. Fresh Island Festival Reunion w/ Skycrazzy“.

Turku je očito u imenu eventa zasmetala riječ “reunion”, nakon čega je napao Yesha tražeći da je ukloni iz naslova. Naime, uvjeren da je spornu riječ uspješno zaštitio te da na nju polaže autorska prava, nakanio je sudski teretiti sve koji je koriste u imenima eventova ili promocija. Nakon što je pomislio da mu se za to pružila idealna prilika, poslao je Yeshu dokument svojih odvjetnika u kojem stoji da treba uplatiti 28,000.00 kn i povući riječ “reunion” iz imena partija.

Budući da se u svom bogatom iskustvu organiziranja evenata nikada nije susreo s ovakvom situacijom, te fasciniran optužbama Turka, Ješovnik je odlučio objaviti cijelu prepisku i Turkove prijeteće poruke na svom Facebook profilu, nakon čega je uslijedilo sveopće sprdanje s groteksnom situacijom.

Objavu možete pročitati u cijelosti na sljedećem linku:

Turk se kasnije pokušao opravdati tvrdeći da je došlo do zabune te da je dobronamjerno zamolio Yesha da ukloni riječ raskola, ali mu, nažalost, u prilog ne idu prijeteće poruke koje je Ješovnik javno objavio.