Umjetničko djelo od 7000 ecstasy tableta vrijedno milijun funti

"The Spirit of Ecstasy"

Kontroverzni umjetnik Chemical X poznat po svojim djelima načinjenih od tabletica ekstazija izrađenih u privatnom laboratoriju, vraća se na scenu s djelom “The Spirit of Ecstasy” vrijednim milijun funti.

Osim činjenice da novo osebujno djelo sadrži 7000 ekstazija, posebnu pažnju privlači misteriozna ženska figura načinjena od silikona i staklene vune uronjena u tablete, a koja neodoljivo podsjeća na englesku glumicu i model Caru Delevingne, koja je i sama veliki fan i kolekcionar radova ovog provokativnog umjetnika. Realističnu figuru djevojke načinio je digitalni umjetnik Schoony iz digitalnog skena tijela stvarnog modela, a obrve su umetnute dlaku po dlaku.

Uoči izložbe u Londonu na kojoj se izlaže umjetnina, a koju će moći posjetiti 300 nasumično izabranih sretnika iz svijeta filma i muzike, Chemical X je kazao: “Moje djelo govori o potencijalu zaustavljenom u vječnom trenutku, omogućavajaću promatraču da vidi što je bilo, što jest i što bi moglo biti – sve odjednom”.

Umjetnik nije želio otkriti identitet modela koji mu je pozirao.

Chemical-X_The-Spirit-of-Ecstasy_1-min Chemical-X_The-Spirit-of-Ecstasy_2-min Chemical-X_The-Spirit-of-Ecstasy_3-min Chemical-X_The-Spirit-of-Ecstasy_4-min Chemical-X_The-Spirit-of-Ecstasy_5-min Chemical-X_The-Spirit-of-Ecstasy_6-min