Björk detaljno opisuje seksualno zlostavljanje u šest točaka

"Ples" napokon izašao iz tame

Ubrzo nakon što je Björk prozvala kontroverznog danskog redatelja zbog seksualnog uznemiravanja koje je pretrpjela za vrijeme snimanja filma “Ples u tami”, Lars Von Trier je iznio svoju ublaženu perspektivu, što je samo potaklo islandsku pjevačicu da svoje tvrdnje detaljno opiše u šest kratkih priča na svojoj službenoj Facebook stranici.

“U duhu #MeToo, željela bih dati ruku ženama diljem svijeta s detaljnijim opisom mog iskustva s danskim redateljem”, napisala je Björk u zadnjoj Facebook objavi. “Čini se iznimno teško izaći u javnost s nečim ovakve prirode, pogotovo kada je odmah ismijano od strane prijestupnika. U potpunosti suosjećam sa svima koji oklijevaju godinama, ali osjećam da je sada pravo vrijeme da se napravi promjena”.

Lars Von Trier je na optužbe da je seksualno uznemiravao islandsku pjevačicu za vrijeme snimanja filma kazao: “To nije slučaj – ali činjenica je da se nismo dobro slagali. U drugu ruku, ona je isporučila jednu od najboljih izvedbi u mojim filmovima”. Ironično, kultni redatelj je Björk etiketirao kao “tešku” suradnicu.

Provjerite “šest točaka optužbe” islandske pjevačice: