James Murphy skoro izgubio glavu u techno klubu

Zavrtio rock pjesmu u 3 sata ujutro

Producent i DJ James Murphy, frontmen i osnivač grupe LCD Soundsystem, nedavno je bio primoran prekinuti svoj DJ set jer je navodno doveo svoj život u opasnost pustivši u jednom techno house klubu pjesmu “Loose” rock grupe The Stooges, osnovane krajem šezdesetih.

“Vrtio sam u nekom techno house klubu i bio sam pod utjecajem droge. Plesao samo kao lud te sam pomislio: ‘Čovječe, da sad netko pusti “Loose” od Stoogesa svi bi poludjeli'”, kazao je Murphy za emisiju Beats 1 Larsa Urlicha.

“Popeo sam se i prva ploča koju sam stavio u 3 sata ujutro u mjestu prepunom drogiranih ljudi koji žele slušati techno bila je “Loose”. Jedan tip se pokušao popeti na DJ pult i ubiti me, a ja sam govorio: ‘Nemoj, samo je poslušaj, čovječe. Stvar je nevjerojatna!'”

Vjerojatno nikada nećemo saznati je li Murphyjev život uistinu bio ugrožen, ali iz ove priče možemo zaključiti da je muziku najbolje puštati iz – papamobila.

LCD Soundsytem su ranije ove godine nakon dugo vremena izbacili novi singl American Dream / Call The Police, a obe trake možete poslušati OVDJE.