Massive Attack prozvali i oštro kritizirali Pete Tonga

Sporna traka "Unfinished Sympathy" kojom se otvara koncert "Ibiza Classics"

BBC-jev voditelj Pete Tong se našao u vrlo neugodnoj situaciji nakon što ga je suosnivač grupe Massive Attack, Robert Del Naja, javno prozvao zbog obrade njihove trake “Unfinished Sympathy”, bez da je prethodno tražio dopuštenje.

“Hvala ti što si obradio jednu od naših pjesama za potrebe tvoje ‘putujuće nostalgčne noćne more'”, napisao je Robert Del Naja, poznatiji od svojim aliasom 3D, na službenoj Facebook stranici grupe Massive Attack. “Ne sjećam se da si prethodno stupio s nama u kontakt da provjeriš smeta li nam to.”

“Kada mi sviramo tu stvar mi prikazujemo na ekranu fotografije raštrkanih ljudi po izbjegličkim kampovima koje je fotografirao Giles Duley, kako bismo podigli svijest o njihovom stanju te kako bi prikupili novac za UNHCR”, dodao je, tražeći od BBC-jevog voditelja i DJ-a da i sam donira svoje buduće prihode UN-ovoj agenciji za izbjeglice.

“Ako je misliš nastaviti izvoditi, zašto ne bi podijelio svoju dnevnu zaradu s ukupnim brojem pjesama koje uništiš po večeri i doniraš profit od naše pjesme UNHCR-u. To bi bilo najmanje što možeš učiniti.”

Pete Tong, voditelj Jules Buckley i Heritage Orchestra su krenuli na svjetsku turneju na kojoj predstavljaju svoj album “Ibiza Classics”, a na kojem se nalaze trake poput Knucklesove “Your Love”, “Right Here, Right Now” Fat Boy Slima i “Belfast” engleskog elektroničkog dua Orbital.