VIDEO: Darude otkrio priču iza klasika “Sandstorm”

Finac o svojim počecima i nastanku kultne melodije

Cijeli svijet sada poznaje epsku traku “Sandstorm” finskog producenta Darudea koju je prvi put objavio krajem 1999. godine, a koja se našla na njegovom albumu prvijencu “Before the Storm”.

Sedamnaest godina poslije Darude je dao intervju za Vice u kojem priča o svojim počecima, o nastanku trake, te zajedno s novinarom pregledava kultni video tražeći nedosljednosti u montaži.

“Noću sam često izlazio u klubove, stigao bih u 03:30h kada su ljudi već bili razvaljeni. Doslovno bih otrčao kući, upalio bih kompjuter i radio muziku nakon što bih čuo nešto što mi se doista sviđa”, dodao je Darude, kazujući da je do 1997. godine isključivo bio fan muzike i zakleti rejver, te da se s produkcijom upoznao upravo te godine. Očito je vrlo brzo spoznao tajne zanata, obzirom da je u manje od tri godine od početka svoje karijere dosegao zvjezdano nebo s trakom napravljenom na svom Atariju SD.

Ova perla ranog trance pokreta poprimila je konačan oblik u ekspresnom vremenu tek pošto ju je čuo producent Jaakko Salovaara, koji je očito imao ključnu ulogu.

“The Story of ‘Sandstorm’ by Darude” pogledajte OVDJE.